Recenzje książki "Ostatnie życie"

Dodaj swoją recenzję

Zagadka zaginięcia nastolatki i jej tajemnice

7.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Ostatnie życie" to wielowątkowy kryminał ze świetnie wykreowanymi bohaterami i rozsądnie poprowadzoną zagadką. Ilość tajemnic, które najdziemy w tej książce jest intrygująca. Z każdą kolejną stroną, mam coraz większą ochotę dowiedzieć się, kto stoi za zaginięciem nastolatki i czy na pewno zatrzymany podejrzany jest winny. Po ciężkiej przeprowad... {} Recenzja książki Ostatnie życie

@aalexbook@aalexbook {}× 6

Kryminał, który wciąga

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziesięć lat wcześniej w szwedzkim mieście Karlstad Heimer Bjurwall poszukuje zaginionej córki Emelie. Dziewczyna jest jedyną dziedziczką imperium modowego AchWe, więc on i jego żona Sissela obawiają się, że została porwana. Kiedy lokalna policja znajduje krew i nasienie na klifie, dochodzi do aresztowania nastoletniego chłopaka z biedniejszej dzi... {} Recenzja książki Ostatnie życie

„Ostatnie życie” Peter Mohlin, Peter Nystrom

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem dużym fanem skandynawskich kryminałów, więc bez wahania sięgnęłam po debiut literacki dwóch autorów – Petera Mohlina i Petera Nystroma Ostatnie życie. Panowie przyjaźnią się od podstawówki, jeden ma doświadczenie w dziennikarstwie, a drugi to reżyser i scenarzysta. Czy sprostali moim oczekiwaniom? Podczas porachunków gangsterskich wychodzi ... {} Recenzja książki Ostatnie życie

@Sylwia.B@Sylwia.B {}× 1

Szwedzko-amerykański kryminał

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szczerze mówiąc nastawiłam się na to, że "Ostatnie życie" to będzie typowy skandynawski kryminał. Z tymi mam problem, bo nie jestem typowym fanem każdej książki z tego względu, że niektórzy pisarze mają bardzo specyficzny styl, akcja często ciągnie się przez setki stron i generalnie mi się zwyczajnie nudzi przy ich czytaniu. Zdarzają się jednak pe... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Ostatnie życie

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„OSTATNIE ŻYCIE” Peter Mohlin Peter Nyström Wydawnictwo Czarna Owca „Ostatnie życie” to pierwsza powieść z agentem FBI Johnem Adderleyem. Kryminalny debiut Mohlin & Nyström przyprawi was o gęsią skórkę. Szwedzko-amerykański agent FBI John Adderley rozpracowywał kartel narkotykowy. Musiał wejść w ich szeregi, w celu lepszego zebrania informacji. ... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Szwedzki kryminał w amerykańskim stylu

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ostatnie życie" to kryminał, w którym już pierwszy rozdział (raptem dwie strony) zapowiada niesamowitą zagadkę i trzymającą w napięciu lekturę. A poziom w kolejnych rozdziałach jest cały czas utrzymany. Naszego bohatera, Johna Adderley'a poznajemy w szpitalu, gdy budzi się po postrzale, a na łóżku obok leży mężczyzna, który jeszcze niedawno mier... {} Recenzja książki Ostatnie życie

@Anmar@Anmar {}× 4

Ostatnie życie

26.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za egzemplarz recenzencki bardzo dziękuję @wydawnictwoczarnaowca 💛 „Ostatnie życie” to książka, której opis zaintrygował mnie dosłownie w sekundę – uwielbiam takie klimaty, książki pełne niepewności i tajemnic, które z każdą stroną przed nami odkrywają. Właśnie to sprawiło, że musiałam ją przeczytać, ale czy było warto? „Ostatnie życie” to pier... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Jakie tajemnice kryje Karlstad?

25.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dorastający w szwedzkim miasteczku przyjaciele Mohlin i Nyström jako 10-latkowie stworzyli razem swoją pierwszą powieść kryminalną. Jako dorośli, zawodowo zajmujący się dziennikarstwem i pisaniem scenariuszy postanowili wrócić do swojego pomysłu z dzieciństwa i wspólnie napisali debiutancką powieść kryminalną. Jak im to wyszło? Główny bohater ... {} Recenzja książki Ostatnie życie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl