Recenzje książki "Pamiętam Cię"

Dodaj swoją recenzję

Horror i klasa

28.03.2016

Dwie przerażające historie. Tajemnica, która je połączy. Czy duchy przeszłości wypełzną na powierzchnią, pragnąc zemsty? Frayer jest psychiatrą na prowincji. Przeniósł się ze stolicy zaraz po rozwodzie z żoną, która popadła w obłęd spowodowany zaginięciem ich syna, Benniego. Na wyludnioną wyspę przyjeżdżają trzech znajomych, Gardar ze swoją ż... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Pamiętam Cię - Yrsa Sigurdardótir

17.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciekawe połączenie kryminału z horrorem zachęciło mnie po sięgnięcie tytułu "Pamiętam Cię". Bardzo lubię, kiedy akcja cały czas rozwija się stopniowo przy tym potęgując napięcie. Yrsa Sigurdardóttir ur. w 1963 roku w Reykjaviku. Absolwentka inżynierii budowlanej na Uniwersytecie Islandzkim. Jej debiut zaczął się od powieści "Trzeci znak". Kolejne ... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Pamiętam Cię

18.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Połączenie kryminału z horrorem to mieszanka, która przyspiesza bicie serca niejednego czytelnika. Właśnie na taką kombinację zdecydowała się znana islandzka pisarka, której nazwiska nie odważyłabym się przeczytać ;-) - Yrsa Sigurdardóttir. "Pamiętam cię" to dwie równolegle prowadzone historie. Pierwsza z nich zdaje się być klasycznym horrorem.... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Gdy w cichym domu zaskrzypi podłoga, nie oglądaj się za siebie

28.10.2012

Na „Pamiętam cię” rzuciłam się od razu, jak tylko przeczytałam recenzję na jakimś blogu. Oto pojawia się książka, która – jak wynikało z opisu – jest prawdziwym horrorem. Potraktowałam to trochę z przymrużeniem oka, bo czytałam już wiele takich horrorów, które owszem, były przyjemne, ale ani trochę mnie nie ruszyły. A jak było tym razem? „Pamiętam... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Można się przestraszyć

22.09.2012

Nie mogłem nie sięgnąć po tę lekturę. Dziesiątki zachwyconych osób piszących o tej lekturze nie pozostawiły mnie na nią nieczułym. Dodatkowo jest to horror, a tych czytuję coraz mniej, chociaż w życiu przeczytałem ich kilkaset. Jak to mam w zwyczaju nie będę tutaj pisał o fabule, gdyż o niej jest tysiące informacji w internecie. Książkę czytałem... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Zło nie odchodzi

5.09.2012

Tajemnica nigdy nie jest prosta, chociaż często wydaje się, że jej wyjaśnienie to łatwa sprawa, wystarczy znaleźć jedynie właściwy klucz i to co ukryte odsłoni swoje oblicze. Nim dotrze się do jej sedna przez wiele warstw trzeba się przedrzeć, jedne informacje są przydatne, inne, wydające się mieć związek okazują nieużyteczne, są i takie, które cz... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

@Kasia9@Kasia9 {}

Pamiętam cię

2.09.2012

"Pamiętam cię" jest już szóstą wydaną w Polsce książką islandzkiej pisarki Yrsy Sigurdardóttir. Powieść ta w doskonały sposób łączy w sobie elementy kryminału i horroru. Jeśli chodzi o horrory to w 100% pasuje do mnie określenie "żółtodziób". W tej dziedzinie mogę się jedynie pochwalić znajomością "Chudszego" i "Miasteczka Salem" Stephena Kinga. Po... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

Niesamowita!

27.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie oczekiwałam takiego efektu! Jestem pod wielkim wrażeniem niesamowitego klimatu, jaki stworzyła Autorka - książka mnie rozwaliła - naprawdę się bałam! Zawsze na szczycie moich ulubieńców piszących straszne książki był Graham Masterton i Jack Ketchum, teraz pomiędzy nimi ustawiam Yrsę. Dawno nie czytałam tak dobrego horroru. Przechodziły mnie cia... {} Recenzja książki Pamiętam Cię

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe