Recenzje książki "Piękna ZŁAlicja"

Dodaj swoją recenzję

Trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej strony

19.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Właściwie to nie wiem od czego zacząć, ponieważ zabrałam tę książkę na urlop żeby się odprężyć i to był mój błąd. Miałam w planach zrelaksować się na leżaku w pełnym słońcu ale niestety lektura ta tylko mnie podminowała i rozdrażniła w pierwszej chwili. Chciałbym napisać, że już dawno nie czytałam książki, która tak bardzo trzymała mnie w napięciu ... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

@Joana@Joana {}

Toksyczna przyjaźń i cząstka utraconej miłości

4.07.2012

Świat Katherine runął tej nocy, kiedy zamordowano jej młodszą siostrę. Miała wtedy siedemnaście lat. Miotana wyrzutami sumienia przenosi się sama do innego miasta. Usiłuje uciec od dręczących ją wspomnień, od rozpaczy rodziców, od nagonki mediów. Chce zatrzeć siebie. Być sama. Niewidzialna. Ale oto w jej życie wdziera się Alicja. Jest piękna i śmie... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

Piękna Złalicja

5.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Piękna Złalicja" to historia opowiedziana oczami Katherine, mocno doświadczonej przez życie młodej kobiety. Straciła młodszą siostrę, straciła przyjaciółkę, która okazała się jej wrogiem, i na końcu straciła ukochanego mężczyznę - pozostała jej córeczka, Sarah. Pozostali jednak ludzie, którzy ją kochali i wspierali w trudnych chwilach. Ale zaczn... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

Piękna ZŁAlicja

1.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Piękna ZŁAlicja” jest pierwszym dziełem Rebeccki James, której prawa zakupiło, aż 38 krajów. Pisarka w swoim dziele ukazuje nam niebezpieczną przyjaźń. Wydaje się, że każdy chce być przez kogoś rozumiany i wspierany, ale nie wszystkie osoby do tego się nadają. To właśnie spotkało główną bohaterkę . Na okładce książki znajduje się twarz tytułowej... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

"Piękno podobnie jak mądrość kocha samotnych wielbicieli".

7.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Piękna ZŁAlicja” to historia, którą poznajemy z punktu widzenia Katherine. Gdy miała siedemnaście lat, zamordowano jej młodszą siostrę, a ona sama cudem uszła z życiem, jednakże teraz wciąż musi zmagać się z bólem po stracie bliskiej osoby. Wyrzuty sumienia nie dają Katherine spokoju, dlatego dziewczyna przenosi się do innego miasta, chcąc zmienić... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

Rebecca James - Piękna ZŁAlicja

4.03.2011

Katherine po przeżyciu wielkiej tragedii postanawia zacząć wszystko od początku. Przeprowadza się do ciotki, zmienia szkołę, a nawet nazwisko. Staje się cicha i zamknięta w sobie. W końcu poznaję Alicję. Przebojową dziewczynę z którą powoli zaczyna łączyć ją przyjaźń. Jednak czy aby na pewno? Alicja jest egoistyczną osobą, którą nie zawaha się prze... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

Zła Alicja, ale czy zło może być piękne?

2.03.2011

O tej książce usłyszałem jakiś czas temu, a jako fan książek psychologicznych i obyczajowych wiedziałem że muszę ją koniecznie zakupić i przeczytać. Z drugiej strony słyszałem o tym że dobrze się sprzedaje, że właścicielka zarobiła na niej mnóstwo pieniędzy i to jakoś mnie do tego zdystansowało. Ostatecznie jednak zwyciężyła ciekawość, mimo że na o... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

Wystrzegaj się takich przyjaciółek...

25.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jaki jest najlepszy wiek na debiut literacki? Na to pytanie nie ma chyba dobrej jednoznacznej odpowiedzi. Bywają oczywiście osoby, które debiutowały w bardzo młodym wieku i osiągnęły sukces jednak najczęściej aby napisać wartościową książkę trzeba mieć jakiś bagaż doświadczeń życiowych i poprzez ich pryzmat spoglądać na otaczający świat. Taką ... {} Recenzja książki Piękna ZŁAlicja

@anek7@anek7 {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe