Podano do stołu

Tim Spector
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Podano do stołu
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia?
Czy liczenie kalorii ma sens?
Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa?

Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem – nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości planety.

NR 1 NA LIŚCIE BESTSELLERÓW „SUNDAY TIMESA”, bestseller Amazona




Tytuł oryginalny: Spoon Fed. Why Almost Everything We’ve Been Told About Food Is Wrong
Data wydania: 2023-03-08
ISBN: 978-83-67510-74-5, 9788367510745
Wydawnictwo: Marginesy
Kategoria: Literatura faktu
Stron: 336
dodana przez: Vernau

Autor

Tim Spector
Urodzony w 1958 roku w Wielkiej Brytanii (Londyn)
Tim Spector – profesor epidemiologii genetycznej w King’s College w Londynie i honorowy konsultant w szpitalach Guy’s i St Thomas’. Wielokrotnie nagradzany ekspert w dziedzinie medycyny personalizowanej i mikrobiomu jelitowego oraz autor książek, w ...

Pozostałe książki:

Podano do stołu Jednakowo odmienni. Dlaczego możemy zmieniać swoje geny
Wszystkie książki Tim Spector

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Podano do stołu aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@paulaczyta
2023-03-16
8 /10

Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono i jedzeniu nie jest prawda

Wiele słyszymy o jedzeniu, o dietach, różne mity jedzeniowe. Mówi się o liczeniu kalorii, śniadaniu jako najzdrowszym posiłku czy szkodliwości kawy. Ale czy to wszystko to prawda? Mając taki natłok informacji trudno się połamać co rzeczywiście jest prawda.

I właśnie dlatego powstała ta książka. Na podstawie pionierskich badań Autor obala wiele mitów na temat jedzenia. Wskazuje brak wiarygodnych badań stojących za różnymi dietami i wskazuje żebyśmy sami zastanowili się nad naszą dieta. Bo to co jemy jest bardzo ważne, zarówno dla nas jak i dla naszej planety.

Jest to bardzo ciekawa, a przede wszystkim przydatna książka. Bardzo dużo wiedzy I informacji, daje do myślenia, motywuje do zmian żywieniowych. Mnie osobiście bardzo zaskoczyła. Warto ją przeczytać Bardzo polecam.

× 1 | link |

Cytaty z książki

O nie! Książka Podano do stołu. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl