Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy

Barbara Podgórska
Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka zrodziła się z zafascynowania autorów wnioskiem płynącym z prostego na pozór spostrzeżenia, że wiele roślin nas otaczających, zwłaszcza dziko rosnących, ale nie tylko, gdyż także występujących w naszych mieszkaniach, na balkonach, w ogródkach przydomowych i na działkach, posiada walory odżywcze, których na co dzień sobie nie uświadamiamy. Nie wiemy, nie pamiętamy, że często niepozorne zielska, jak popularnie mówimy, stanowiły przez stulecia ważny składnik pożywienia naszych przodków. A i obecnie mogą znaleźć zastosowanie dla celów kulinarnych i warto o tych możliwościach przypomnieć. /Wstęp/
ISBN: 978-83-88841-74-3, 9788388841743
Wydawnictwo: KURPISZ PUBLISHING

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl