Recenzje książki "Pożeracz snów"

Dodaj swoją recenzję

Dno dna, a może jeszcze niżej?

11.08.2012

Będąc na wyjeździe trafiłam na świetną promocję w księgarni. Wybrane tytuły po 9,90. Wśród nich znalazł się "Pożeracz snów". Pamiętając same pozytywne recenzje, z ogromną ochotą zakupiłam swój własny egzemplarz. Jednak już w połowie lektury zaczęłam kwestionować swoją dobrą pamięć, a po przyjeździe do domu sprawdziłam, czy te oceny rzeczywiście był... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@Nyx @Nyx

Pożeracz snów

18.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaczyna się jak większość powieści tego typu. Ellie, mimo że nie chce opuszczać miasta, jest zmuszona przeprowadzić się z rodzicami na wieś i zacząć naukę w nowej szkole. Już pierwszego dnia pobytu podczas spaceru nad stawem dostrzega jeźdźca na czarnym koniu, który wyłania się z bagna... "Jozin z bazin" - skojarzyło mi się od razu z piosenką. C... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@ederlezi @ederlezi

Pożeracz snów

9.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bettina Belitz - niemiecka pisarka, autorka książek młodzieżowych, dziennikarka. W Polsce ukazała się jak dotąd jedna jej książka - Pożeracz snów, która jest pierwszą częścią trylogii. Ellisabeth Sturm poznajemy w chwili, kiedy razem z rodzicami przeprowadza się z Kolonii do niewielkiej wioski położonej w westerwaldzkich lasach. Chociaż okolica je... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@magda87 @magda87

Pożeracz snów

12.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznijmy od tego, że na książkę czekałam i czekałam, ale w końcu do mnie dotarła, i byłam wtedy bardzo szczęśliwa, że w końcu będę miała okazję ją przeczytać, ale kiedy zaczęłam ją czytać mój entuzjasm lekko zgasł. Ale tylko chwilowo...bo potem powrócił z jeszcze większą mocą. :D Książka opowiada historię Ellie wrażliwej, mądrej dziewczyny, która... {} Recenzja książki Pożeracz snów

MO
@morelka11

Pożeracz snów

26.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ponieważ tak świetnie nam się ze sobą gadało, Tillmann i ja w milczeniu doczekaliśmy, aż powoli wstał świt, leśne ptaki zaczęły swój koncert.”* Sen jest dla nas formą odpoczynku. Podczas jego trwania odpoczywamy i marzymy. W snach spełniają się nasze najskrytsze marzenia. Jesteśmy też pewni, że to jedyna rzecz do której jeśli tylko chce... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@Bujaczek @Bujaczek

Gdzie dobry pomysł ucieka, jak sen o poranku

7.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pożeracz snów" to piękny i obiecujący tytuł, który zdobi niezwykłą okładkę. Zapowiadała się naprawdę dobrze, więc właśnie tą książkę wybrałam, aby urozmaicała mi długą drogę w autokarze. "Pożeracz snów" opowiada historię nastoletniej Elisabeth, którą poznajemy w momencie jej przeprowadzki z Kolonii do małego miasteczka Kaulenfeld. Nowe mie... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@Gosiarella @Gosiarella

Jawa czy sen?

16.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciężko jest się przeprowadzić z wielkiego miasta w środek lasu. Zastąpić wielkie imprezy kiepskimi festynami, a co czwartkowe wyjście do kina filmem na DVD w domu. Trudno jest także przystosować się do nowego środowiska i zapoznać z nowymi ludźmi. Zwłaszcza, gdy entuzjazm rodziców z powodu przeprowadzki dodatkowo podnosi wściekłemu człowiekowi ciśn... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@jarka.trocka @jarka.trocka

Pożeracz snów

8.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak wiadomo, obecnie jest duży wybór książek paranormal romance. Niestety, nie wszystkie są na poziomie. Od tego, czy lektura się spodoba, w dużej mierze zależy od gustu czytelnika. Jest wiele książek, które wszyscy polecają i ciężko jest wybrać te, które na pewno podbiją nasze serce. Nawet najbardziej oczytanym zdarzają się wpadki w wyborze. Sny ... {} Recenzja książki Pożeracz snów

@Przepowiednia @Przepowiednia
{}