Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów

Róża Makarewiczowa
Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka niniejsza zawiera w pierwszej części wskazówki do pieczenia chleba, bułek, bab, mazur-ków i tortów, druga przyrządzania lodów, różnych i, ponczów, likierów, wódek i nalewek. Poprze-dza je rozbiór wszystkich artykułów, w skład pieczywa wchodzących, tak pod względem technicz-nym, jak i chemicznym. Stanowi ona zatem uzupeł-nienie mej Kuchni praktycznej, książki szczycącej się powszechnem zaufaniem i szeroką popularnością vśród gospodyń, czego najlepszym dowodem jest potrzeba wydania nowego jej nakładu. Wszystkie podane tu przepisy, podobnie jak przepisy Kuchni praktycznej, zostały w ciągu mej długoletniej praktyki gospodarskiej, w mem laboratorium sztuki kucharskiej, wypróbowane i sprawdzone dodać tylko muszę, że najmniejsze uchybienie i przeocz
Data wydania: 2010
ISBN: 978-83-908687-4-5, 9788390868745
Wydawnictwo: Łódzka Drukarnia Dziełowa
Stron: 196
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl