Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała

Kazimierz Józef Kmak
Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy. Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne. Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową. Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Data wydania: 2013
ISBN: 978-83-245-1971-2, 9788324519712
Wydawnictwo: Publicat - wydawnictwo
Stron: 320

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl