Psychology of Food Choice

Richard Shepherd
Psychology of Food Choice
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

One of the central problems in nutrition is the difficulty of getting people to change their dietary behaviours so as to bring about an improvement in health. What is required is a clearer understanding of the motivations of consumers, barriers to changing diets and how we might have an impact upon dietary behaviour. This book brings together theory, research and applications from psychology and behavioural sciences applied to dietary behaviour. The authors are all international leaders in their respective fields, and together give an overview of the current understanding of consumer food choice.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-0-85199-032-3, 9780851990323
Język: angielski
Wydawnictwo: CAB International

Autor

Richard Shepherd Richard Shepherd Richard Shepherd urodził się w zachodnim Londynie. Dorastał w Watford w Hertfordshire. Tam, w szkole średniej, natknął się na podręcznik akademicki z medycyny (przemycony przez kolegę), i w ten sposób zapoznał się ze światem zbrodni i morderstw. To ...

Pozostałe książki:

Niewyjaśnione okoliczności Siedem wieków śmierci Psychology of Food Choice Simpson's Forensic Medicine Ise 12e
Wszystkie książki Richard Shepherd

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Psychology of Food Choice aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Psychology of Food Choice. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat