Pyszny obiad w pół godziny

Barbara Adamczewska, Piotr Adamczewski
Pyszny obiad w pół godziny
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Barbara i Piotr Adamczewscy to jedyne w Polsce małżeństwo kulinarnych krytyków i praktyków, które ma już na swoim koncie łącznie ponad 40 książek poświęconych tematyce kulinarnej. Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów na szczęście to kolejna publikacja tego duetu. Znalazły się w niej szybkie, proste, łatwe i pomysłowe dania, niekiedy tworzone niemal „z niczego”. Autorzy dowodzą, że naprawdę smakowity obiad, składający się co najmniej z dwóch odpowiednio dobranych dań można przygotować w 30 minut. Oczywiście potrzebna jest do tego dobra organizacja i sensowne zaopatrzenie kuchni. Ale i na to znajdą Czytelnicy rady w tej książce. Wielką wagę autorzy przywiązują do jakości produktów, zdrowego i racjonalnego ich doboru, do takiego wyposażenia kuchni, aby sprzęty pomagały a nie utrudniały szybkie działanie. Barbara Adamczewska - autorka kilkunastu książek kulinarnych, które sprzedały się w łącznym nakładzie ponad 1 miliona egzemplarzy. Absolwentka polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Przez lata pracowała jako dziennikarka w pismach kobiecych („Magazyn Rodzinny”, „Zwierciadło”), gdzie zajmowała się sprawami społecznymi, prezentowaniem ciekawych osób i ich hobby. W latach dziewięćdziesiątych zainteresowała się reklamą prasową organizując dział reklamy w „Zwierciadle”, a następnie przez wiele lat szefując reklamie w „Poradniku Domowym”. Wraz z mężem Piotrem prowadzi witrynę www.adamczewscy.pl. Piotr Adamczewski - dziennikarz i krytyk kulinarny związany z tygodnikiem Polityka, prowadzi także audycje „Na apetyt Adamczewski” w Radio TOK FM. Często gotuje z wybitnymi i znanymi kucharzami. Adaptuje przywiezione z podróży przepisy kulinarne i opracowuje własne. Autor m.in. takich pozycji jak Wielki świat od kuchni, Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na talerzu oraz Wielkiej księgi drinków i koktajli. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic pt. Za stołem. Gospodarz blogu kulinarnego „Gotuj się!” Zaspokajanie apetytu może stać się wielką przyjemnością i źródłem szczęścia. Skorzystajcie z pomysłów Państwa Adamczewskich. Wybierzcie sobie te, które sprawią największą przyjemność.
Data wydania: 2013-09-20
ISBN: 978-83-63773-43-4, 9788363773434
Wydawnictwo: Studio Emka
Stron: 128

Autor

Barbara Adamczewska Barbara Adamczewska Barbara Adamczewska – polonistka, dziennikarka, autorka książek kucharskich. Wspólnie z mężem zajmowali się kulinariami zawodowo i z upodobaniem gotowali prywatnie. Dziś jej wielką pasją jest wykładanie historii kuchni.

Pozostałe książki:

Dobra kuchnia dla początkujących W kuchni babci i wnuczki Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami Encyklopedia gotowania. Drugie dania Gorące kolacje Jedna potrawa - kilka dań Kuchnia dla singli Kuchnia polska na nowo odkryta Kuchnia w kawalerce i apartamencie Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff Letnie przysmaki Nowości na talerzu Polskie posty Posiłki wzmacniające Potrawy na skromną kieszeń : 107 przepisów Potrawy postne Potrawy z serami Potrawy z warzyw Pyszny obiad w pół godziny Rodaku, czy ci nie żal Wędrówka po stołach europy
Wszystkie książki Barbara Adamczewska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Pyszny obiad w pół godziny nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Pyszny obiad w pół godziny. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat