Recenzje książki "Reckless: Kamienne ciało"

Dodaj swoją recenzję

"Reckless. Kamienne ciało"

4.08.2013

Baśniowe światy pociągają każdego. Od dziecka słuchamy opowieści o Królewnie Śnieżce, Roszpunce, Śpiącej Królewnie. Jest tam pełno magii. To nas ekscytuje i sprawia, że choć na moment chcemy zamienić się miejscami z bohaterami. Jednak baśnie mają to do siebie, że zawsze na końcu jest happy end. Czy w tym konkretnym przypadku jest inaczej? Czy "Reck... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

BY STAĆ SIĘ JAK KAMIEŃ, NIC NIE CZUĆ, NIE MYŚLEĆ, NIE MARTWIĆ SIĘ...

15.05.2013

Postanowiłam iść z duchem czasu i podążyć za modą, zapoznać się z tematyką, która do tej pory była mi całkowicie obca. Cornelia Funke to podobno najpopularniejsza niemiecka pisarka powieści dla młodzieży, wielka miłośniczka "Opowieści z Narnii" i "Przygód Tomka Sawyera". Kocha swoje dzieci, psy, pisanie, ale nie tylko to. Mieszka w Stanach Zjednocz... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

Istnieje świat, o którym nie wiemy.. świat po drugiej stronie lustra

10.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wabiły go mroczne miejsca i przekraczanie zakazanych drzwi, byle znaleźć się daleko od siebie."* Wierzycie w inny, równoległy świat, do którego można przejść przez jakąś magiczną rzecz? Nie? Cóż, popełniacie wielki błąd. Każdy z was może nieświadomie znaleźć przejście do niego. Spotkacie w nim przeróżne istoty, które mogą wydawać się zn... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

Kamienne ciało

9.05.2013

Na temat twórczości Cornelii Funke słyszałam naprawdę wiele dobrego i już nie mogłam doczekać się chwili, w której dane mi będzie przekonać się o jej fenomenie na własnej skórze. Gdy tylko powróciła mi chęć na czytanie wiedziałam, że kolejną książką, która znajdzie się na mojej tapecie będzie powieść napisana przez niemiecką pisarkę i zarazem twórc... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

W baśniowym świecie po drugiej stronie lustra

8.05.2013

Cornelia Funke, jedna z najpoczytniejszych niemieckich autorek książek dla dzieci i młodzieży, zyskała międzynarodową sławę dzięki „Atramentowej trylogii”. Kolejna seria, która wyszła spod jej pióra ma dużą szansę powtórzyć ten sukces, gdyż nazwisko pisarki jest już swego rodzaju marką, która gwarantuje dobre powieści na wysokim poziomie. Wszyscy ... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

@MarKo@MarKo {}

Kamienne ciało

1.05.2013

„Reckless – kamienne ciało” to moje pierwsze spotkanie z twórczością Pani Corneli Funke. Jej książka mnie oczarowała do tego stopni, że od dziś jestem jej wierną fanką. Ojciec Jakuba i Willa zaginął, kiedy byli jeszcze dziećmi. Matka bardzo cierpiała a i chłopcy z tego powodu nie mogli sobie poradzić. Jakub Reskless w chwilach zapomnienia udawał... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

Chłopiec z kamienia

30.04.2013

Dwanaście lat temu Jakub odkrył świat po drugiej stronie. Wszedł do zakurzonego pokoju zaginionego ojca i przypadkiem znalazł kartkę, która zwróciła jego uwagę na lustro. Przyłożył do niego dłoń i nagle znalazł się w tym samym pokoju, który wyglądał zupełnie inaczej. Wyszedł na zewnątrz, spojrzał na wieżę, biegające wokół skrzaty, widoczne w oddali... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

@Elen@Elen {}

"Reckless. Kamienne ciało" - Cornelia Funke

22.02.2013

Cornelia Funke, okrzyknięta "niemiecką Rowling" autorka bestsellerowej "Atramentowej trylogii", jest w naszym kraju znana i lubiana... Podobno, bowiem ja do tej pory styczności z nią nie miałam. Jej nowa seria - "Reckless" - przeniosła mnie w piękny, choć przerażający, świat baśni, gdzie historia Śpiącej Królewny jest prawdziwa, a magia przenika ... {} Recenzja książki Reckless: Kamienne ciało

@Tenshi@Tenshi {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe