Ryby i owoce morza. Poradnik dla smakoszy

Erika Casparek-Türkkan
Ryby i owoce morza. Poradnik dla smakoszy
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza. Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-213-4400-3, 9788321344003
Wydawnictwo: Arkady
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Ryby i owoce morza. Poradnik dla smakoszy nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Ryby i owoce morza. Poradnik dla smakoszy. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl