Recenzje książki "Sąsiadka"

Dodaj swoją recenzję

Kolejny genialny thriller

7.09.2022

Thriller, a zwłaszcza thriller psychologiczny, to mój ulubiony gatunek. Dlatego też wymagania są ogromne - intryga musi być ciekawa, fabuła zaplanowana z dokładnością co do najmniejszego szczegółu, a zakończenie wbijające w fotel. W zasadzie zdarza mi się spisywać książkę na straty już w momencie, gdy pierwsze 50 stron okazuje się rozczarowaniem. ... Recenzja książki Sąsiadka

@rafik_007@rafik_007 × 4

Ech, sąsiedzi....

29.08.2022

Powieść 'Sąsiadka' mocno mi się spodobała. To kryminał, ale w psychologicznym stylu. Zabito dziennikarza Jorgena, a śledztwo policji pokazuje, że musiał to być ktoś z czteromieszkaniowej kamienicy, w której mieszkał. I cała powieść jest powolnym dochodzeniem do prawdy kto zabił dziennikarza. Ale i powolnym poznawaniem wszystkich mieszańców kamieni... Recenzja książki Sąsiadka

@Renax@Renax × 26

Ściany mają oczy

23.08.2022

Niepopularna opinia, o bardzo w ostatnim czasie popularnej książce — kto by się spodziewał? Kiedy "Sąsiadka" czekała grzecznie w kolejce na przeczytanie, mój ogromny zapał opadał z każdym dniem, kiedy tylko trafiałam w Internecie na jakąś opinię. Wiele z nich było negatywnych, część nie miała zdania, a jeszcze inne były aż skrajnie pozytywne i zas... Recenzja książki Sąsiadka

@werka751@werka751 × 6

Sąsiadka

19.08.2022

Tylu ludzi mijamy każdego dnia. Znamy z nich niewiele, ale ile z tych, których znamy, znamy naprawdę?? Rikki to pozornie szczęśliwa kobieta, która spełnia się w roli żony i matki. Mieszka wraz ze swoją rodziną w wielorodzinnym domku, gdzie poza jej rodziną swoje cztery kąty mają jeszcze trzy inne rodziny. Wszystko układa się wspaniale, aż do momen... Recenzja książki Sąsiadka

@Gosia@Gosia × 5

„Skoro żyjemy tak blisko. Chodzi o odpowiedzialność za ludzi wokół, troskę o siebie nawzajem.”

18.08.2022

Człowiek całe życie gra pewna rolę zwłaszcza przed swoimi sąsiadami; zakochaną parę, szczęśliwe małżeństwo, bogatych i biednych sąsiadów, wspaniałych troskliwych rodziców itp. Robimy wszystko by na jaw nie wyszło jak jest w rzeczywistości naprawdę. Mimo życia obok siebie sąsiad nie jest naszym przyjacielem jest zupełnie dla nas obcą osobą, ciekaws... Recenzja książki Sąsiadka

@jagodabuch@jagodabuch × 16

SĄSIADKA

18.08.2022

Autor: Helene Flood Czy książka, która ma ponad 500 stron może być dobra? Czy nie będzie nam się nudziła już po połowie? Czy będziemy chcieli skończyć ją jak najszybciej? Czy będzie nam się dłużyć? Przy tej książce myślałam, że tak nie będzie. Niestety jednak tak było co strasznie mi się nie spodobało. Sąsiad Rikke zostaje bestialsko zamordowany... Recenzja książki Sąsiadka

Sąsiadka

17.08.2022

Helene Flood to norweska psycholożka i autorka książki „Sąsiadka”, którą otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Niestety zawód autorki nie przyczynił się w żadnym stopniu do stworzenia intrygującego thrillera psychologicznego. Główną bohaterką książki jest Rikke. Kobieta ma oddanego męża oraz wspaniałe dzieci. Nikt nie wie o j... Recenzja książki Sąsiadka

@jupi2328@jupi2328 × 2

Jak dobrze znasz swoich sąsiadów?

13.08.2022

Wyobraźcie sobie swój upragniony azyl, w którym czujecie się nad wyraz bezpiecznie. Miejsce, którego spokoju nie zakłócają najmniejsze sprzeczki. Fajnie prawda? A teraz wyobraźcie sobie, że ktoś perfidnie zaburza waszą harmonię, zostawiając jednego z was zamordowanego z zimną krwią... Czy zdołacie patrzeć na siebie jak dawniej? Czy sąsiad sta... Recenzja książki Sąsiadka

@izka91201@izka91201 × 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl