Recenzje książki "Sezon na cuda"

Dodaj swoją recenzję

Cuda

15.04.2014

Lekka i przyjemna książka. Gdybym mogła przeczytałabym ją jednym tchem od początku do końca. Niestety czas na to nie pozwalał. Magdalena Kordel swoją twórczością przypomina mi Monikę Szwaję którą bardzo lubię. Nic dziwnego więc, że z chęcią sięgnęłam po "Sezon na cuda" który to kupiłam mamie na urodziny. Uważam, że to trafny wybór. Zabawne perypeti... {} Recenzja książki Sezon na cuda

Sezon na cuda

1.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żałuję... szczerze żałuję, że ta książka nie wpadła mi w ręce na początku grudnia. Żałuję... szczerze żałuję, że wcześniej nie wpadła mi do rąk inna książka... "Sezon na cuda" to kontynuacja książki „Uroczysko”, za sprawą której Magdalenę Kordel pokochały tłumy czytelniczek. Sama nie miałam przyjemności poznać „Uroczyska”, jednak twórczość auto... {} Recenzja książki Sezon na cuda

"Sezon na cuda"

2.09.2011

Muszę zwrócić honor Pani Małgorzacie Kordel. Niesłusznie oceniłam i niepotrzebnie uprzedziłam się do jej powieści. Zakładałam, że za bardzo kobieca, że banalna, że mało ambitna, o fatalnej okładce. Owszem, powieść to lekka, łatwa i przyjemna ale jednak pełna uroku. Sezon na cuda to kontynuacja Uroczyska (którego nie czytałam, można spokojnie się... {} Recenzja książki Sezon na cuda

Książka o cudownym miejscu...

16.06.2011

Sezon na cuda jest kontynuacją bestsellerowej powieści Uroczysko. Główną bohaterka jest Maja – rozwódka, samotna matka prowadząca pensjonat „Uroczysko” będąc jednocześnie nauczycielką języka polskiego w miejscowym liceum. Mieszka w Malowniczem zaledwie od kilku miesięcy i czuję się tam cudownie. Wyjechała, gdyż chciała uciec z miasta i od byłego mę... {} Recenzja książki Sezon na cuda

@Samash@Samash {}

Cudowne życie właścicielki pensjonatu

13.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magdalena Kordel zadebiutowała kilka lat temu książką „48 tygodni”, natomiast w ubiegłym roku nakładem wydawnictwa „Prószyński i S-ka” ukazało się „Uroczysko” i jego kontynuacja „Sezon na cuda”, która to ostatnia książka dzięki akcji „Włóczykijka” kilka dni temu trafiła w moje ręce. Nie czytałam niestety „Uroczyska”, ale od razu uspokajam innych c... {} Recenzja książki Sezon na cuda

@anek7@anek7 {}

Roztargniona Maja i jej świat

2.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiem, co napisać o tej książce, tak różne odniosłam wrażenia w czasie jej lektury. Tak drastycznie skrajne emocje wywołała we mnie. Zacznę od negatywnych, żeby te pozytywne zostawić na okrasę. Podobno po przeczytaniu tekstu najdłużej w pamięci zostaje to, co na końcu. Tak słyszałam. Otóż książka jest przewidywalna do bólu, co jednak nie jest j... {} Recenzja książki Sezon na cuda

@kalio@kalio {}

Cudowne Malownicze

22.12.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początek dygresja wynikająca z faktu, że swego czasu w wielu recenzjach znalazłam porównanie książek Magdaleny Kordel do książek Katarzyny Grocholi. Ciekawe dlaczego akurat do tej autorki? Dlatego, że historia (początkowo) jest podobna? Przecież takich książek są setki, jeżeli nie tysiące i pani Grochola pierwsza nie była ;) I żeby była jasność ... {} Recenzja książki Sezon na cuda

@enga@enga {}

Sezon na cuda

9.12.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Sezon na Cuda " Magdaleny Kordel to kontynuacja bestsellerowej powieści "Uroczysko". "Uroczysko" mnie oczarowało i dlatego natychmiast sięgnęłam po dalsze losy Mai, jej rodziny i przyjaciół. Czasem bywa, że kontynuację jakiejś serii bywają nieudane, miałam tego świadomość sięgając po Sezon.... Przenosimy się do małego miasteczka Malownicze w S... {} Recenzja książki Sezon na cuda

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe