Recenzje książki "Siostra gwiazd"

Dodaj swoją recenzję

Genialna książka

24.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze co mnie urzekło w tej książce to przepiękna okładka i tajemniczy tytuł, który pobudził moją wyobraźnię, a gdy przeczytałam opis to już przepadłam. Czarownice to jeden z moich ulubionych motywów czytelniczych, obok którego nie przejdę obojętnie. Musiałam zdobyć tę książkę i dowiedzieć się o czym opowiada. Nie zawiodłam się i po mimo troch... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

@Izzi.79@Izzi.79 {}× 2

Siostry Gwiazd

2.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka jest jak tabliczka czekolady. Trochę musisz się wysilić – w tym przypadku przeczytać kilka stron – aby odkryć to co w niej najlepsze. Wyobraźmy sobie współczesny świat, gdzie wśród ludzi (zwanych niemagicznymi) żyją czarownice i magowie. I trzeba powiedzieć, że Francja jest oddzielona od reszty świata wielkim murem, żeby zapobiec przed... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

@edward_books@edward_books {}× 1

Siostra gwiazd

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziękuję Wydawnictwu Jaguar za egzemplarz! Vianne zostaje ukąszona przez syfildę i cierpi na śmiertelną demoniczną gorączkę, która stopniowo wysysa z niej życie. Aby przetrwać, zostaje wysłana przez Lożę do Kongregacji, która jako jedyna może ją ocalić. Po dwóch latach leczenia Vi wraca do pełni sił i powraca w rodzime strony wraz z siostrami jak... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra (jednej z) gwiazd

22.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Siostra gwiazd autorstwa Marah Woolf to zacny początek trylogii o przyjaźni, siostrzanej mocy i walce między światem magów a tym podziemnym. Coraz częściej zaczynam się rozkoszować gatunkiem fantastyki - swoją przygodę łatwiej mi zacząć od tej młodzieżowej, aby powoli wejść w ten świat, w którym rozsądek się zatraca, a zaczyna rządzić wyobraźnia. ... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra gwiazd

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O twórczości Marah Woolf słyszałam już jakiś czas temu, sama jednak nigdy jakoś nie poczułam się zainteresowana jej książkami. Kiedy jednak ujrzałam w zapowiedziach Siostrę gwiazd, przepadłam. Jestem okładkową sroką, o czym już wiecie, a gdy jeszcze poznałam opis tej powieści - musiałam ją przeczytać. Tak oto w moich rękach znalazła się Siostra gw... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra gwiazd

10.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka opowiada historię walki dobra ze złem, siłę siostrzeństwa, ewolucję uczuć, zawirowania polityczne magicznego świata. Mamy tutaj silne charaktery, władzę, problemy naruszenia bezpieczeństwa przez demony. Zupełny miszmasz, składający się na wciągającą historię. Vianne, jedna z trzech sióstr czarownic, zostaje ukąszona przez sylfidę i męczy ... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Pierwszy tom cyklu Trzy czarownice

3.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pogoda sprzyja czytaniu i tym razem skończyłam "Siostrę gwiazd" Marah Woolf. Okładka jest obłędna i byłam ciekawa co czeka mnie w środku. Trzy siostry. Trzy czarownice. Świat gdzie istnieją demony, które pragną zawładnąć naszym światem. Vianne, najmłodsza z sióstr, ma za zadanie przekonać Ezrę, Wielkiego Mistrza Loży, do tego, by pozwolił ponegoc... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra Gwiazd Vianne

29.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cykl Trzy czarownice autorstwa Marah Woolf rozpoczyna się od tomu “Siostra gwiazd’, jest to książka pełna magii z przepiękną okładką. Dzięki tej pięknej okładce i wielu przychylnym opiniom, nie mogłam przejść obojętnie obok tej książki. Jak zawsze miałam delikatny problem z zaaklimatyzowaniem się w nowym świecie, lecz w końcu historia mnie porwała... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl