Recenzje książki "Stranger Things. Mroczne Umysły"

Dodaj swoją recenzję

Mroczne umysły

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gwenda Bond "Stranger Things - Mroczne Umysły". Oglądałam serial, z takim zapałem i ciekawością, że postanowiłam zagłębić się w książki. I póki co, nie żałuję. W Hawkins powstało laboratorium państwowe, rządowe, którym przewodzi doktor Brenner. Przeprowadzają w nim eksperymenty, które ponoć mają być bardzo ważne dla bezpieczeństwa ludzkości itd.... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

Starnger Things

8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Stranger things. Mroczne umysły" to gratka dla fanów serialu, takich jak ja. Książka opowiada o wydarzeniach sprzed kilkudziesięciu lat od historii dziejącej się w serialu. Powieść opowiada o Terry Ives oraz o jej chłopaku. Wizja pieniędzy oraz nieznanego dotąd doświadczenia, zachęca dziewczynę do wzięcia udziału w eksperymencie. Na pozór nic n... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

Recenzja

9.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat Stranger Things jest mi obcy. Oczywiście serial kojarzę, ale nie miałam jeszcze okazji go zobaczyć. Stąd właśnie na tapecie książka związana z tą produkcją. Praktycznie wszyscy namawiali mnie, bym najpierw zobaczyła serial, a później przeczytała książkę, bo nie będę potrafiła wczuć się w klimat. Jak widać zrobiłam po swojemu. Co z tego wyszł... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

@Iwona_Nocon @Iwona_Nocon

Gwenda Bond - Stranger Things: Mroczne Umysły

13.08.2019

To moja pierwsza styczność z tą książką, która została napisana na potrzeby serialu i muszę przyznać, że nie ma większego szału jak dla mnie. Szczególnie, że nie miałam możliwości by go obejrzeć, choć mam taki zamiar. Książka jest prequelem, w którym dowiadujemy się o losach matki Nastki, która została jak dla mnie trochę za bardzo naciągana, al... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

SZ
@szeptoholiczka12

Wcale nie takie mroczne

9.07.2019

Przełom lat 60. i 70. w Ameryce to zarówno okres przypadający na prezydencką kadencję Nixona, jak i wzrost niepokoju, związany z trwającą wojną w Wietnamie. Terry Ives na razie nie musi się obawiać, że jej chłopak zostanie powołany do wojska; dopóki trwają studia, on i jego przyjaciele nie podlegają poborowi. Niebezpieczeństwo przychodzi jednak z ... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

@Aivalar @Aivalar

Stranger Things

9.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka dni temu miał premierę 3 sezon mojego ulubionego serialu Stranger Things by Netflix. Ciężko opisać w jednym zdaniu na czym konkretnie opiera się jego fenomen, ale coś jednak porwało miliony widzów na całym świecie. To świetna produkcja która wyróżnia się oldschoolowym klimatem, estetyką, muzyką i zgrabnie wplecionymi aluzjami popkulturowymi.... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

"Mroczne Umysły" Gwenda Bond, Stranger Things część 1

30.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli lubicie czytać o sekretach, tajnych sprawach rządu oraz eksperymentach to "Stranger Things. Mroczne Umysły" Gwenda Bond jest idealną książką dla was. Czworo ludzi bierze udział w badaniach laboratoryjnych, które mają odmienić los kraju na lepsze. Z początku wszystko idzie zgodnie z planem, jednak po kilku sesjach wszystko się zmienia. Przyp... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

"Stranger Things" jako powieść?

6.05.2019

"Stranger Things" jako powieść? Jak najbardziej TAK! "Stranger Things. Mroczne Umysły" Gwendy Bond to pierwsza powieść poświęcona miasteczku Hopkins i jego tajemnicom. Jednak ta Netflixowska powieść opowiada, co dzieje się kilka lat przed znieknięciem głównego bohatera serialu o tym samym tytule, tym samym pokazując jak wyglądało życie Ósemki i i... {} Recenzja książki Stranger Things. Mroczne Umysły

{}