Recenzje książki "Tak dziś jemy. Biografia jedzenia"

Dodaj swoją recenzję

Dobrowolne szkodzenie sobie?

22.07.2020

edzenie to obecnie bardzo aktualny temat w środkach masowego przekazu. Widać ogromną różnicę w sposobie jego przygotowywania. Dziś tradycyjne produkty wypierają rozmaite diety i składniki egzotyczne. Chcemy zdrowo się odżywiać, więc udoskonalamy swój jadłospis każdego dnia. Zdrowe nawyki weszły nam w krew i całkowicie zawładnęły społeczeństwem. Je... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

@Skazananaksiazki@Skazananaksiazki × 1

Tak dziś jemy - lepsze życie

24.05.2020

TAK DZIŚ JEMY - po lekturze oczywiste rzeczy na temat jedzenia, przestają takie być... Fachowa wiedza, mnóstwo przydatnych informacji, dane prosto od ekspertów. Jeżeli chcesz poszerzyć swoje poglądy na temat jedzenia to ta książka jest właśnie dla Ciebie! :) Osoby, które pragną poprawić jakość swojego życia w kwestii żywienia, nie zawiodą się. Sam... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Tak dziś jemy

6.05.2020

„Tak dziś jemy. Biografia jedzenia” to książka przepełniona mnóstwem ciekawych informacji dotyczących odżywiania. Dawno nie czytałam książki popularnonaukowej, która dostarczała by tak dużej wiedzy na temat jedzenia. Najlepsze jest to, że cała książka jest oparta na wielu badaniach naukowych i artykułach prasowych naukowców oraz licznych spotkania... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Nowe spojrzenie na pożywienie!

30.04.2020

Połączenie przyjemnego z pożytecznym, jest chyba najbardziej zrównoważoną formą spędzania czasu. W okresie pandemii, gdzie dopada nas rutyna i coraz częściej doskwierają nam ograniczenia, proponuję sięgnąć po lekturę. Nic nowego? A jednak! Tym razem chciałabym zaproponować coś poszerzającego horyzonty. Aby opisać dokładnie efekt działania lektu... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

@kachna.janisz@kachna.janisz

Tak dziś jemy

19.04.2020

Biografia jedzenia - tego jeszcze nie było. Ale warto o tym mówić. Nasze posiłki zmieniają się na przestrzeni lat, ale nie tylko ich forma, a same składniki ulegają zmianie. Wszystko to, aby wpasować się w ludzkie gusta. Sztab inżynierów pracuje aby dogodzić nam w kwestii wyglądu owoców czy warzyw. Zastanawialiście się kiedyś jak jedli nasi przodk... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Przekąskizm kontrolowany?

WYBÓR REDAKCJI
30.03.2020

Jedzenie, żywność, pożywienie… Każdy właściwie wie co to jest i nikt tak naprawdę nie wie, bo obraz jaki pojawi się w umyśle po usłyszeniu tych słów będzie dla każdego odmienny. To będzie zależało od tego skąd jest, coś innego przecież wyobrazi sobie Chińczyk, coś innego Włoch, a coś innego głodujące afrykańskie dziecko, ale… Czy na pewno? J... Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

@Iwona_Banach@Iwona_Banach × 4