Recenzje książki "Troubled Blood"

Dodaj swoją recenzję

Niespokojna krew w zimnych angielskich żyłach

8.12.2021

O Mój Boże! To było świetne! Nie mogę doczekać się kolejnego tomu serii! Troubled Blood czyta się szybko, mimo że to tak zwana "kobyła" na ponad 900 stron. Fabuła jest bardzo wciągająca, chociaż trzeba powiedzieć, że bardziej wciągają skomplikowane uczucia Robin i Strike'a, niż samo śledztwo. Śledztwo toczy się powoli, ma wiele zawiłości i do sa... Recenzja książki Troubled Blood

@krysztyna@krysztyna × 2

Niespokojna krew

15.06.2021

Cormoran i Robin mają kolejną zagadkę do rozwiązania! Tym razem autorka zabiera nas do świata medyków. Do detektywów zgłasz się córka zaginionej czterdzieści lat wcześniej lekarki - Margot Bamborough. Jej ciało nigdy nie zostało odnalezione, w śledztwie prowadzonym przez policję jest wiele niedomówień i uchybień, więc najłatwiej było przyjąć, że ... Recenzja książki Niespokojna krew

Rowling coraz lepsza

1.04.2021

Zasiadając do pisania tej recenzji, nie mogłam pozbyć się wrażenia, że stworzę pean. A jednocześnie nie byłoby w tym grama przesady, ponieważ w serii o Cormoranie Strike’u jestem zakochana od prawie pięciu lat. Kiedy brałam ją po raz pierwszy do ręki już wiedziałam, kto kryje się pod pseudonimem, (o ile pamiętam ta zagadka nie pozostała zbyt dług... Recenzja książki Niespokojna krew

Niespokojna krew

17.01.2021

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć, czy istnieją osoby które do tej pory nie miały do czynienia z twórczością J.K. Rowling to uprzejmie donoszę że tak, a jedną z nich jestem ja. Ominął mnie szał na Harrego Potera, bo kiedy świat zachłysnął się małym czarodziejem ja już boksowałam się z dorosłym życiem i jakoś nie ciągnęło mnie już do takiego typu litera... Recenzja książki Niespokojna krew

@nika.mail@nika.mail × 7

Białe lilie

4.01.2021

"Niespokojna krew" to moje pierwsze spotkanie z twórczością Rowling inną niż seria o młodym czarodzieju. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że mamy do czynienia z dobrą pisarką, która może nam opowiadać długo i o niczym, a my i tak będziemy tym oczarowani. Śmiało po książkę mogą sięgać osoby, które nie znają wcześniejszych przygód pary detektywów.... Recenzja książki Niespokojna krew

Niespokojna krew

2.01.2021

No właśnie, to już piąty tom kryminalnej serii autorki, która zabłysnęła na świecie książkami o Harrym Potterze. Pod pseudonimem wydaje powieści, w których śledzimy losy detektywa. Tym razem detektyw wyrusza do Kornwalii, aby odwiedzić chorą ciotkę. Oczywiście nie może zabraknąć zagadki i Cormoran pierwszy raz ma okazję pracować nad sprawą sp... Recenzja książki Niespokojna krew

zagadka sprzed czterdziestu lat

15.12.2020

Jakże się ucieszyłam na wieść o kolejnej części przygód Cormorana Strike’a i Robin Ellacott! Gdy otrzymałam książkę z Wydawnictwa, czułam, jakbym wróciła do domu na wakacje. Rowling (tu zwana Galbraithem) umie pisać tak, że wręcz wsysa w swój świat, w świat swoich bohaterów. Ponad 900 stron to nie przelewki, a jednak żal, gdy książka się kończy. ... Recenzja książki Niespokojna krew

Leniwe śledztwo, ale jak intrygujące ...

10.12.2020

Do znanego detektywa Cormorana Strike'a zgłasza się młoda kobieta ze sprawą zaginięcia matki, które miało miejsce w roku 1974. Matka wracała z pracy i ślad po niej zaginął. Po upływie wielu lat nadal nie wiadomo, czy kobieta żyje. Pytanie, została zamordowana czy może uciekła od rodziny? Wszelkie możliwe tropy wydają się prawdopodobne, brak dowodó... Recenzja książki Niespokojna krew

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl