Recenzje książki "Trzynasta opowieść"

Dodaj swoją recenzję

Tajemnice Angelfield

1.05.2022

Po "Trzynastą opowieść" zamierzałam sięgnąć od co najmniej roku. Nie była to jednak pozycja ze szczytu mojej top listy i zapewne poczekałaby jeszcze nieco w kolejce, gdyby nie krzyczące ze wszystkich stron recenzje o tym, że ta książka jest genialna! To prawda - jest wspaniała i chociaż potrzebowałam nieco czasu aby się w niej zatracić to zdecydow... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Brakująca trzynasta opowieść

7.04.2022

[[Był sobie kiedyś dom zwany Angelfield. Mieszkały w nim siostry bliźniaczki. Czy wierzycie w duchy? No to posłuchajcie… Posiadłość Angelfield to dziś jedynie zgliszcza, ruina, o której mało kto pamięta. Ale dawniej ta podupadła dziś rezydencja była okazałym domem zamożnej i ekscentrycznej rodziny – przebiegłej manipulatorki Isabelle, jej porywcze... Recenzja książki Trzynasta opowieść

CZY WIERZY PANI W DUCHY?

10.05.2021

Autorka potrafi perfekcyjnie snuć opowieść nasycając ją przy okazji mnóstwem zdarzeń, które podsycają historię i tworzą wokół niej aurę tajemniczości, a momentami upiorności. Lecz jeśli mamy do czynienia z sagą rodzinną, to i upiornie być musi. Ja w takie historie wsiąkam momentalnie, takie historie wsiąkają we mnie. Czy łatwo jest przywyknąć do ... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Sekrety, tajemnicza pisarka i... praca w antykwariacie - "Trzynasta opowieść" Diane Setterfield

7.04.2021

"Trzynasta opowieść" Diane Setterfield Margaret Lea całe dnie spędza w rodzinnym antykwariacie, który jest jej miejscem na ziemi. Swoich sił próbuje również w pisaniu biografii znanych, tajemniczych postaci. Życie Margaret wywraca się do góry nogami, gdy otrzymuje list od znanej pisarki Vidy Winter z propozycją napisania książki o życiu kobiety. ... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Piękna opowieść utkana z misternych splotów słów

2.04.2021

„Znacie to uczucie, kiedy zaczyna się czytać nową książkę, a jeszcze żyje się tą wcześniejszą? Odkładamy tę poprzednią, ale jej tematyka i wątki- a nawet postacie- nadal tkwią we włóknach naszych ubrań i kiedy otwieramy następną, wciąż nam towarzyszą”. Po przeczytaniu „Trzynastej opowieści” tak właśnie było ze mną i myślę, że tak będzie również ... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Stąpając kruchym pomostem ku odkryciu prawdy ...

28.02.2021

Opowieści Diane Setterfield mają w sobie coś magicznego, coś trudnego do opisania słowami. Te magnetyczne opowieści trzeba przeżyć, poczuć na własnej skórze, wniknąć w nie całą sobą, dopiero wtedy można próbować cokolwiek o niej napisać, wyrazić własną opinię. Ale nie jest to łatwe, ja od pierwszej strony przepadłam, byłam nieobecna ciałem, autork... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Mroczna, piękna, cudowna!

24.02.2021

Chociaż wiele osób uważa “Trzynastą opowieść” Diane Setterfield za nowość, jest to tytuł obecny na polskim rynku wydawniczym już od 15 lat. Pierwsze wydanie nie zdobyło jednak takiej popularności, na jaką ta powieść zasługuje - sama trafiłam na nią dopiero 8 lat później. Trafiłam i przepadłam, całkowicie oczarowana jej stylem, gotyckim klimatem i ... Recenzja książki Trzynasta opowieść

Opowieść o miłości do literatury

18.02.2021

Ach co to jest za książka! Historia, która misterną nicią niczym pajęczyna oplata czytelnika, pozwalając zatracić się w opisach przeszłości, mrocznej atmosferze wrzosowisk i...miłości do literatury. Tak, tak, tę miłość dostrzec można na każdym kroku. Dbałość o książki znajdujące się w antykwariacie, poszukiwania białych kruków, postać wybitnej pis... Recenzja książki Trzynasta opowieść

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl