Recenzje książki "W cieniu Majdanka"

Dodaj swoją recenzję

W cieniu Majdanka

21.06.2024

🔥🔥🔥RECENZJA 🔥🔥🔥 Dobry wieczór Kochani 😉zapraszam Was dzisiaj na recenzję książki @sylwia.kubik_pisarka pt. ,,W cieniu Majdanka", którą przeczytałam w ramach #współpracabarterowa z wydawnictwem @skarpawarszawska. Marcowie to rodzina wielodzietna. Mimo iż nie zawsze było jedzenia pod dostatkiem to miłości i szczęścia w tym domu nie brakowało. Trwa... Recenzja książki W cieniu Majdanka

Emocje w cieniu terroru

27.05.2024

Jakie cechy powinna mieć książka, żeby zajęła szczególne miejsce w Waszym 🩷? 📚RECENZJA📚 "W cieniu Majdanka" to poruszająca powieść, która swoją fabułą skupia się na jednym z najbardziej mrocznych okresów w historii ludzkości. Sercem powieści jest historia rozdzielonych rodzin w Tarnowoli. Pani Sylwia Kubik oddaje w nasze ręce głęboko poruszającą... Recenzja książki W cieniu Majdanka

Recenzja

15.05.2024

Tytuł : W cieniu Majdanka Autor : Sylwia Kubik Wydawnictwo Skarpa Warszawska Data premiery : 27.03.2024r #współpracareklamowa #współpracabarterowa #współpracarecenzencka Opis książki : Niezwykle wzruszająca, autentyczna historia dwóch sióstr, które rozdzieliła akcja pacyfikacyjna przeprowadzona przez Niemców w Tarnowoli. Jedna trafiła do partyzan... Recenzja książki W cieniu Majdanka

W cieniu Majdanka

12.05.2024

Czego szukacie w książkach? W moim przypadku wszystko zależy od gatunku, po który sięgam, ale emocje są dla mnie niezwykle ważne. Jeżeli przeżywam całą książkę, to zdecydowanie oznacza, że trafiła ona prosto do mojego serca. Znam kilku autorów, którzy potrafią mnie tak emocjonalnie zachwycić swoją twórczością i niewątpliwie jedną z nich jest Pani ... Recenzja książki W cieniu Majdanka

@gabi_feliksik@gabi_feliksik

Bolesna historia...

24.04.2024

„[…] chciała krzyczeć, ale się bała. Lepiej było zacisnąć zęby i milczeć. Tych szczególnie głośnych uciszali uderzeniami. A ona chciała żyć, bardzo chciała żyć…” Od wielu lat czytam książki traktujące o II wojnie światowej, zarówno te, które przedstawiają autentyczne historie, jak i te, które są jedynie fikcją literacką. Jednak dawno żadna ksią... Recenzja książki W cieniu Majdanka

"człowiek człowiekowi zgotował ten los..."

24.04.2024

"Niezwykle wzruszająca, autentyczna historia dwóch sióstr, które rozdzieliła akcja pacyfikacyjna przeprowadzona przez Niemców w Tarnowoli. Jedna trafiła do partyzantów druga wraz z resztą rodziny do obozu w Majdanku. Jak potoczyły się ich losy?" Mam szczególną słabość do literatury wojennej, ponieważ dotyka ona ważnej części naszej historii i to ... Recenzja książki W cieniu Majdanka

WK
@w_ksiazkowym_zaciszu

"W cieniu Majdanka"

24.04.2024

"Dlaczego ludzie w taki sposób upadlają innych ludzi? Było to niepojęte". Wojna zbiera swoje krwawe żniwo, nikt nie może czuć się bezpieczny, okupant rozpanoszył się na dobre, jest bezwzględny i okrutny w swoich poczynaniach. Gorące lato 1943 r. niewielka wieś Tarnopola, położona pośród lasów Puszczy Solskiej. Marianna Marzec z mężem Ma... Recenzja książki W cieniu Majdanka

Trauma rodzinna

22.04.2024

Powieść Sylwii Kubik pt. 'W cieniu Majdanka' to fikcja literacka, ale dotycząca prawdy historycznej o martyrologii Polaków w czasie II wojny światowej. To opowiedziana w zrozumiały i wzruszający sposób opowieść o rodzinie Marców z Tarnowoli: rodzicach i ich kilkorgu dzieciach. Narracja prowadzona jest naprzemiennie z punktu widzenia matki Marianny... Recenzja książki W cieniu Majdanka

@Renax@Renax × 21
© 2007 - 2024 nakanapie.pl