Recenzje książki "W naszym domu"

Dodaj swoją recenzję

W naszym domu

11.05.2022

"W naszym domu" to książka Jodi Picoult, która opowiada o chłopcu chorym na zespół Aspergera. Jacob Hunt jest pozbawiony wrażliwości i empatii. Nie potrafi czytać mowy ciała, nie wie jak zachować się w społeczeństwie. Potrafi za to wpaść w furię z błahego powodu. Wścieka się na widok koloru pomarańczowego lub kiedy słyszy dźwięk zgniatanego papier... Recenzja książki W naszym domu

Inny nie znaczy gorszy

12.02.2022

Książka “W naszym domu” Jodi Picoult jest pierwszym utworem tej amerykańskiej pisarki, którą przeczytałam. Powieść zainteresowała mnie tytułem kojarzącym się z bezpieczeństwem, siłą rodzinnych więzi. Owszem, książka opowiada o rodzinnych relacjach, ale takich, które są dla wszystkich wyzwaniem. Jej bohaterowie to rodzina Huntów - matka Emma i jej... Recenzja książki W naszym domu

W naszym domu

7.02.2022

Niekiedy wszystkie znaki na niebie i ziemi chcą nam przekazać wiadomości. Niestety my nie potrafimy ich odczytać. Tak samo niektóre osoby nie są w stanie prawidłowo odczytać naszych intencji, ponieważ wszystko rozumieją w dosłowny sposób. Nie znaczy to jednak, że są złe. Są po prostu inne. A inne nie znaczy gorsze. Jacob Hunt jest osiemnastolat... Recenzja książki W naszym domu

Powiedz im prawdę!

28.02.2020

Nasz świat jest pełen reguł i konwenansów z góry dyktowanych… A co jeśli ktoś, kogo mijasz ma medyczne wytłumaczenie dlaczego jest inny? Co jeśli osoba która wydaje nam się samolubna, zimna, opryskliwa i nieempatyczna była skazana na takie cechy ? Genetyka to największy kat, uniemożliwiający jakiekolwiek negocjacje. Jacob cierpi na zespół Asperge... Recenzja książki W naszym domu

@anetakul92@anetakul92 × 21

Troska, poświęcenie MIŁOŚĆ

8.11.2019

Zespół Aspergera, dla wielu z nas pewnie całkiem znajoma nazwa prawda? ale czy zastanawialiście się kiedyś, co kryje się za nią? co tak naprawdę oznacza? ja przyznaję, że nie. Asperger wiele razy przewijał się gdzieś w temacie telewizyjnego reportażu, jakiegoś artykułu, ale nigdy nie poświęciłam mu więcej czasu i uwagi niż by wypadało. I dzisiaj ... Recenzja książki W naszym domu

Jodi Picoult: W naszym domu

10.12.2011

Kiedy decydujemy się na daną książkę różne rzeczy nas do niej skłaniają: okładka, cena, osobiste upodobania, itp. Mnie zachęciła notatka z tyłu, a przeważyły dwa słowa: zespół Aspergera. W moim otoczeniu na co dzień mam okazję obserwować takiego człowieka i trzeba przyznać, że ludzie z Aspergerem łatwo nie mają. Zespół Aspergera określa się mianem... Recenzja książki W naszym domu

@Edyta28@Edyta28 × 1

Po prostu Picoult

28.02.2011

Jodi Picoult nie trzeba przedstawiać. Jej nazwisko gwarantuje niesamowite chwile spędzone z książką. Czy mogłoby zabraknąć tej pozycji na mojej półce? Absolutnie nie! Już w drodze z księgarni zaczęłam czytać. Nie przeczytałam opisu z okładki, więc miałam absolutne zaskoczenie. Początkowo myślałam, że problemem będzie „tylko” autyzm. Książka opisu... Recenzja książki W naszym domu

"W naszym domu"

3.02.2011

Jodi Picoult „W naszym domu” to moje pierwsze spotkanie z autorką i z pewnością chyba nikt nie będzie zdziwiony, jeśli dodam, że na pewno nie ostatnie. Boję się modnych autorów i tytułów, dlaczego? Sama nie wiem, to tak jak ze spodniami jedni kupują je na siłę i wcale nie czują się w nich dobrze, a drudzy zakładają jak „drugą skórę”. Po parunastu p... Recenzja książki W naszym domu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl