Recenzje książki "Wigilijne opowieści"

Dodaj swoją recenzję

Świeta na wesoło

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, o której chce napisać to "Wigilijne opowieści". Jest to zbiór 12 opowiadań i jej atutem jest to, że napisali ją wybitni autorzy. Oryginalna przede wszystkim pod względem wydawniczym, jak również z racji jej zawartości. Posiada ona prostą okładkę, która nawiązuje do klimatu świątecznego. Dominuje na niej biel, czerwień i zieleń, które na s... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

Wigilijne opowieści

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszelkie zbiory opowiadań to nigdy nie była moja bajka. Czytanie krótkich form mnie męczyło i pozostawiało z uczuciem niedosytu – w końcu ciekawe dla mnie historie zawsze kończyły się za szybko. Przed świętami postanowiłam sięgnąć po Wigilijne opowieści i miałam nadzieję, że ta pozycja odczaruje moje niezbyt ciekawe doświadczenia z krótkimi formam... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

Mix gatunków

20.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chociaż nie przepadam za opowiadaniami, coraz bardziej przekonuję się do tej krótkiej formy. Nigdy ich nie lubiłam, bo uważam, że kończą się zbyt szybko. Zdążę polubić bohaterów, wsiąknąć w opowiadaną historię, a tu bach, opowiadanie się kończy. Teraz jednak podchodzę do tego inaczej. Myślę, że opowiadania to odpowiednia lektura dla każdego, kto c... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

"Wigilijne opowieści"

19.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To były najlepsze święta od lat.” Antologia dwunastu opowiadań i dwanaście dań – ta liczba wydaje się nieprzypadkowa, odpowiada ilości potraw na stole podczas wieczerzy wigilijnej. Każde opowiadanie kończy się przepisem. Mamy tu tradycyjne dania świąteczne: śledzie, karpia, barszcz, trochę słodkości, a nawet ajerkoniak. Autorami są dobrze na... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

Wigilijne opowieści

8.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwanaście różnych opowieści, ale łączy je jedno - tematyka mocno świąteczna! Twórczość kilku z tych autorów znałam wcześniej, jak Jacka Galińskiego, Alka Rogozińskiego czy Milenę Wójtowicz. Natomiast z niektórymi było to moje pierwsze, i jakże udane spotkanie. Każdy z nich prezentuje odmienny styl i klimat - są tu opowiadania różnorodne - od zabaw... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

@Paulina_Wu@Paulina_Wu {}× 2

„Krok po kroczku najpiękniejsze w całym roczku idą święta”.

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zbiór zawiera symboliczną liczbę dwunastu opowiadań stworzonych przez różnych Autorów. Bardziej i mniej znanych. Łączy je jedno. Akcja rozgrywa się w najbardziej magicznym okresie w roku-Wigilii. Na próżno będziecie próbowali przeczytać streszczenie każdego z opowiadań. Uważam, że akurat przy tym zbiorze mija się to z celem. Dlaczego? Opowieści... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

@jorja@jorja {}× 10

Magia Świąt została odkryta w historiach prosto z życia.

20.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moja pierwsza świąteczna książka w tym roku i to w formie opowiadań. Pomyślałam, że to dobra okazja poznać twórczość tak wielu autorów zamkniętych w jednej publikacji. Znajdziemy tu dwanaście opowiadań napisanych przez dwunastu wyjątkowych autorów. Przepiękna okładka z zielonym błyszczącym tytułem, niczym choinka doskonale wpisuje się w świą... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

Wigilijne opowieści

16.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnie niektórzy już czują ducha świąt i zaczynają planować potrawy, kolację wigilijną, kupują prezenty, mimo że nie wiadomo jeszcze jak tak naprawdę to będzie w tym roku wyglądać. Ja jeszcze nie czuję, że to już w zasadzie za miesiąc. Ale to przecież nie znaczy, że nie możemy już zacząć pochłaniać powieści typowo świątecznych, prawda? Osobiście ... {} Recenzja książki Wigilijne opowieści

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl