Recenzje książki "Wyborny trup"

Dodaj swoją recenzję

Smutny trup

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyborny Trup Augustiny Marii Bazterrica . Szczerze pisząc, na początku myślałam, że ta książka niczym mnie nie zadziwi, nawet byłam pewna, że trochę rozśmieszy. Widziałam wiele recenzji, stwierdziłam będzie spoko, ale nie poruszy mnie to. Wiele osób zwracało uwagę, jak może zaszokować pozycja. Wierzcie, lub nie – ale miałam błędne oczekiwania. To ... {} Recenzja książki Wyborny trup

Wizja przyszłości po śmiercionośnym wirusie

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyborny trup" to książka, którą w tamtym roku wychodziła już z lodówki. Instaświat piał z zachwytu nad oryginalnością powieści. Postanowiłam sprawdzić o co tyle szumu i nie wiem, serio nie wiem, dlaczego ludzie się nią tak ekscytują? . Książka ta to dystopijny horror, w którym ludzi sami się zjadają. Ludzie są hodowani, by później zabijać ich na ... {} Recenzja książki Wyborny trup

Człowieczeństwo - co to takiego?

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyborny trup" przeleżał u mnie prawie miesiąc zanim zdecydowałam się na lekturę (mimo wszystko uważam, że nie stracił na "świeżości"). Jakoś nie mogłam się przełamać do sięgnięcia po tę książkę (to jak się u mnie znalazła to długa historia, więc pozwolę sobie ją pominąć), ponieważ obawiałam się, co tam znajdę (przeczytam). Pojawiające się recenzj... {} Recenzja książki Wyborny trup

@paulina2701@paulina2701 {}× 2

Książka dla ludzi o mocnych nerwach

18.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Istota ludzka jest skomplikowanym bytem, a mnie oszałamiają nikczemności, sprzeczności i wzniosłe porywy ludzkiej kondycji. Nasza egzystencja byłaby rozpaczliwie szara, gdybyśmy wszyscy byli nieskazitelni” Jak na razie jest to najlepsza książka, jaką przeczytałam w marcu. Uwielbiam dystopijne książki, mimo że często właśnie pokazują straszną... {} Recenzja książki Wyborny trup

@su.wiktoriaa@su.wiktoriaa {}× 1

Do czego zdolny jest człowiek ...

24.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta powieść trafiła w moje ręce w sumie dość przypadkiem, ale tak patrząc z pewnej perspektywy już sam jej tytuł robi niesamowite wrażenie na czytelniku. Na początku powiem szczerze, że trochę się obawiałam tego co mogę w niej znaleźć. Marcos, pracujący w lokalnym zakładzie przetwórczym, zajmuje się ubojem ludzi - choć nikt już ich tak nie nazywa... {} Recenzja książki Wyborny trup

,,Człowiek jest tym co zje"?

8.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żyjemy w świecie dominacji nad zwierzętami. Choć na talerzach niektórych z nas coraz częściej można znaleźć roślinne zamienniki mięsa, dalej stanowi ono jeden z podstawowych produktów spożywanych przez ludzi. Jego obecność w naszej kulturze ma specyficzne miejsce - kiedyś stanowiło wyznacznik statusu i bogatej diety, obecnie naukowcy coraz częście... {} Recenzja książki Wyborny trup

Gdzie kończą się granice ludzkiej moralności.

7.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za oknem hula wiatr, który targa bezlistnymi koronami drzew. Mną też targają emocje po lekturze kontrowersyjnej książki „Wyborny trup”. Przeraża mnie myśl, że pochłonęłam tę książkę w jeden wieczór z odrazą i fascynacją jednocześnie. Wstrząsająca, odrażająca, barbarzyńska wizja jaką serwuje nam Agustina Bazterrica przytłacza i paraliżuje strac... {} Recenzja książki Wyborny trup

@anettaros.74@anettaros.74 {}× 1

Smutny upadek człowieczeństwa

7.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O "Wybornym trupie" czytałam dużo wcześniej, zanim pojawił się na księgarnianym rynku. Wydawnictwo Mova dużo energii włożyło w promocję tej książki i naprawdę nie mogłam się doczekać kiedy zapoznam się z treścią tego- podobno- wybitnego dzieła. Fascynuje mnie w literaturze wszystko, co krwawe i brutalne, o "Wybornym trupie" co chwila czytałam, że... {} Recenzja książki Wyborny trup

@chomiczek71@chomiczek71 {}× 3
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe