Recenzje książki "Wyrok"

Dodaj swoją recenzję

Polska finansjera zdemaskowana

13.05.2013

Mariusz Zielke, to w moim przeświadczeniu, wielki triumfator polskiej literatury. Mimo że początkowo nikt nie chciał wydać jego książki, to gdy w blogsferze zawrzało od jego nazwiska i niezwykle pochlebnych opinii na temat powieści Wyrok, znalazł się wydawca, który nie bał się wypuścić na rynek publikacji, obnażającej sekrety polskiej finansjery, ... {} Recenzja książki Wyrok

Objawił się polski Larsson?

2.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy w moje łapki trafił, nieco przypadkiem zresztą, Wyrok Mariusza Zielke, nie bardzo się paliłem do lektury. Coś tam o tej książce i o autorze pozytywnie obiło mi się o uszy, ale nauczony smutnym doświadczeniem nie dowierzałem naszym krytykom i ich głosom. „Dobre bo polskie” zawsze kojarzy mi się z przekorną myślą, iż pewnie rzecz oznaczana pod... {} Recenzja książki Wyrok

Wyrok

29.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Polski autor w Czarnej Serii? No, no! To dopiero nobilitacja - a po przeczytaniu stwierdzam, że w pełni zasłużona! Muszę przyznać, że nie czytałam jeszcze tak świetnego, polskiego thrillera - chylę czoła przed Autorem i ruszam na poszukiwania innych jego tytułów. Najlepsza referencja dla tej książki to umieszczone na wstępie opinie pochodzące z Was... {} Recenzja książki Wyrok

Wyrok

26.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Podejrzewam, że wiele osób zdążyło się już zorientować, z jak wielką uwagą śledzę poczynania pana Mariusza Zielke. Jego "Księga kłamców" totalnie wyprowadziła mnie z równowagi i do dziś nie pozwala o sobie zapomnieć. Również "Wyspa dla dwojga" spotkała się z moim zainteresowaniem, nawet jeśli z reguły unikam opowiadań. Pragnąc lepiej poznać samego ... {} Recenzja książki Wyrok

@alison2@alison2 {}× 1

Wyrok

16.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozpoczynanie przygody z tą książką było jak próba przejścia przez betonową ścianę. Opór był tym większy, im więcej pojawiało się zawiłości stricte ekonomiczno-finansowych. Jakby książka strzegła swych tajemnic za pomocą niezrozumiałego słownictwa. Na szczęście po kilkudziesięciu stronach okazało się, że było to raczej jak wgryzanie się w galaretkę... {} Recenzja książki Wyrok

@fri2go@fri2go {}

Wyrok

13.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka p. Mariusza Zielke rzeczywiście jest dość nietypowym kryminałem, zgodnie z zapewnieniami samego autora. Na czym polega ta nietypowość? Otóż na przedmiocie sprawy. Akcja dzieje się wśród najwyższego szczebla finansistów. Autor próbuje dość łopatologicznie wyjaśnić czytelnikowi bardzo zawiłe sprawy i pokazać, na czym mogą polegać przekręty fi... {} Recenzja książki Wyrok

@kalio@kalio {}

Wyrok - Mariusz Zielke

6.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię czytać polską literaturę, w szczególności kryminały i książki dla kobiet. Thrillery też i to bardzo, tylko tych polskich autorów jakoś za dużo nie spotkałam, aż do nie dawna. Trafiając na książkę „Wyrok” Mariusza Zielke, miałam trochę obaw, bo thriller thrillerem ale to słowo finansowy, trochę mnie przerażało. A z drugiej strony byłam ... {} Recenzja książki Wyrok

Mariusz Zielke 'Wyrok'

22.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mariusz Zielke: dziennikarz śledczy i gospodarczy, a także twórca Niezależnej Gazety Internetowej. W 2005 roku za ujawnienie oszustw giełdowych, zdobył prestiżową nagrodę Grad Press. Wtedy też obudziło się w nim pragnienie by swoje wieloletnie doświadczenie przelać na papier. Tak, stąpając na granicy rzeczywistości i fikcji literackiej, powstał Wyr... {} Recenzja książki Wyrok

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe