Recenzje książki "Wyspa z mgły i kamienia"

Dodaj swoją recenzję

Julia i Kreta.

19.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak Magdalena Kawka pisze na swoim @Link główną bohaterką jej, co stwierdziłam w trakcie czytania, świetnie i z dużym polotem napisanej książki jest przede wszystkim Kreta. Już sam tytuł powieści, "Wyspa z mgły i kamienia", to potwierdza a resztę znajdujemy w powieści: surowość skalistych wybrzeży złagodzoną fantastycznymi plażami i lazurem otac... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

@Anna_Natanna@Anna_Natanna {}× 7

Podróż na Kretę

18.03.2014

"Wyspa z mgły i kamienia" to moja pierwsza lektura autorstwa Magdaleny Kawki. Skusiłam się na tą pozycję, ponieważ po zapoznaniu się z opisem na okładce zapragnęłam porównać postrzeganie Krety przez tą pisarkę ze swoimi wspaniałymi wspomnieniami z ostatnich wakacji... Główna bohaterka, Julia to kobieta po pięćdziesiątce, z zawodu jest anestezjolog... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

Na wyspie z mgły i kamienia

31.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czas jest bezlitosny, obraca pamięć w pył i to, co kiedyś wydawało się ważne, dziś nie zasługuje nawet na wspomnienie(…)"* Wychowałaś dzieci, skończyłaś długoletni związek, masz dość tego co robisz. Czujesz, że musisz zmienić swoje otoczenie, zmienić całe swoje życie. I to nie metodą małych kroczków, a szybko i skutecznie. Wbrew temu co ci mówią ... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

Czas na zmianę

21.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia to na pierwszy rzut oka stereotypowa kobieta po pięćdziesiątce. Typowa Matka Polka, która wychowała swoje dwie córki w myśl zasady "one są ważne, ja... trochę mniej". Przez większość swojego życia odgrywała rolę zapracowanej matki, która jednocześnie zastępuje swemu potomstwu ojca, i nie ma czasu na nic. Ani na czytanie książek, ani na podróż... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

@jenah@jenah {}

Pod słońcem Krety

26.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Wyspa z mgły i kamienia" to książka, która jakimś magicznym sposobem przyciągała mnie do siebie. Jej autorkę - Magdalenę Kawkę - możemy znać z takich książek, jak ,,Alicja w krainie konieczności" czy ,,Rzeka zimna". Ja spotykam się z jej twórczością po raz pierwszy i choć muszę przyznać, że oczekiwałam od książki czegoś innego, to jednak się nie ... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

Aby uciec od problemów...

23.09.2013

Wyspa z mgły i kamienia, to już moje drugie spotkanie z twórczością pani Magdaleny Kawki. Poprzednie, przy okazji książki Rzeka zimna, uważam za naprawdę udane. W tym przypadku byłam bardzo ciekawa tego, co autorka zaoferuje swoim odbiorcom. Dawno nie czytałam powieści dla kobiet, zapomniałam jakie towarzyszą temu emocje. Jak odebrałam tę historię?... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

Kamienista i mglista lektura.

7.09.2013

Jedni z nas, aby uciec od szarej codzienności, potrzebują jedynie chwili odpoczynku, krótkich wakacji czy po prostu paru chwil więcej spędzonych w rodzinnym gronie. Dla drugich natomiast pokonanie monotonii wiąże się z całkowitą odmianą swojego obecnego życia o sto osiemdziesiąt stopni. To do tej właśnie grupy należy Julia, główna bohaterka „Wyspy... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

Wyspa z mgły i kamienia

19.08.2013

Chyba każdy marzył kiedyś o ucieczce daleko, w nieznane, by odetchnąć, odpocząć i odnaleźć spokój. Takich ludzi ostatnio przybywa, co w dzisiejszym zabieganym i skomercjalizowanym świecie chyba nikogo nie dziwi. Tak samo jak fakt, że po ten temat sięgnięto także w literaturze. Ostatnio wydano masę książek, głównie o kobietach, które postanowiły rzu... {} Recenzja książki Wyspa z mgły i kamienia

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe