Recenzje książki "Wywiad z wampirem"

Dodaj swoją recenzję

Wywiad z wampirem

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anne Rice "Wywiad z Wampirem". Klasyk. Sam w sobie. Ciężki język, mimo wszystko dobrze mi się czytało. Może niezbyt szybko, ale na pewno nie nudno. Wczułam się w klimat. Mimo tego, iż znałam zarys historii z filmu (który wręcz uwielbiam), nie przeszkadzało mi to w czytaniu. Wręcz przeciwnie. Z czystą przyjemnością porównywałam fakty opisane i w ... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

@emmeneea@emmeneea {}× 2

Wywiad z wampirem

30.01.2015

Anne Rice to autorka, która oczarowała mnie "Krzykiem w niebiosa", ale również "Kuszeniem" i "Pokutą". Zasłynęła jednak z cyklu "Kroniki wampirów", którego pierwszą częścią jest właśnie "Wywiad z wampirem". O czym traktuje ? Jak sam tytuł wskazuje, jest to wywiad. Młody chłopak, występujący w roli dziennikarza, nie wierzy mężczyźnie podającemu si... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

Wywiad z wampirem

8.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anne Rice jest popularną pisarką, więc gdy zdarzyła się okazja by przeczytać jej książkę nie wahałam się. Pani Rice pisze ciężko. Powieść nie należy do najlżejszych. Czytało się wolno i nie raz musiałam wracać linijkę wyżej przeczytać ją jeszcze raz. Nie jest to wina fabuły, tylko stylu powieści. Bardzo oryginalna jest forma książki- jak sam tytuł ... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

"Wywiad z wampirem" Anne Rice

10.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewien młody reporter postanawia przeprowadzić wywiad. Jednak wywiad nie byle jaki. Bo z wampirem! Wampirem żyjącym już ponad dwieście lat, który zostawił za sobą wiele trupów, ale wciąż ma ludzkie uczucia. Opisuje on swoje życie od przemiany w krwiożerczą istotę, przez pierwsze morderstwa i poznanie ukochanej kobiety, po powrót do rodzinnego miast... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

@April@April {}

Psychologia wampira

1.08.2012

"Wywiad z wampirem" autorstwa Anne Rice światło dzienne ujrzał w 1976, polskie tłumaczenie ukazało się 16 lat później, ale do jego ogromnej popularności przyczyniła się ekranizacja z 1994 roku, gdzie główne role zagrali Brad Pitt i Tom Cruise oraz młodziutka Kirsten Dunst. Jako, ze zdarzyło mi się ten film widzieć wiele lat temu to właściwie wiedzi... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

@anek7@anek7 {}

Anne Rice - Wywiad z wampirem

2.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy tylko wybrałam swój temat maturalny, od razu stało się jasne, że powieść Anne Rice znajdzie się w niej jako literatura podmiotu. Autorka serii „Kroniki wampirze” swoja pierwszą książką „Wywiad z wampirem” uplasowała się na drugim miejscu pisarzy grozy, i zaraz po Stokerze znalazła się na liście twórców którzy wzbogacili postać wampira bezpowr... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

Wampir starej generacji.

7.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wywiad z wampirem Akcja powieści rozpoczyna się w niewielkim pokoiku na Divisadero Street, gdzie rozmawia ze sobą dwóch mężczyzn. Jeden jest dziennikarzem szukającym sensacji, a drugi wampirem szukającym… no właśnie czego? Louis de Pointe du Lac w 1791 roku, mając dwadzieścia pięć lat, został przemieniony przez pragnącego jego majątku Lestata w is... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

SA
@sawz
{}

Recenzja - "Wywiad z wampirem"

31.07.2011

Każdy, kto interesował się wampirami, przynajmniej raz musiał usłyszeć o „Wywiadzie z wampirem”. Znana na całym świecie klasyka pisarki Anne Rice, pierwsza część „Kronik wampirów”. Wiele się nasłuchałam o tej książce, więc kiedy pojawiła się możliwość wypożyczenia, bez wahania po nią sięgnęłam. Anne Rice to autorka literatury grozy. Napisała dwadzi... {} Recenzja książki Wywiad z wampirem

@Tanashi@Tanashi {}× 1
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe