Zatrzymać lato

Chiara Scudelotti
Zatrzymać lato
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Letnie słońce wypełnia owoce i warzywa smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach w postaci przetworów, nalewek, soków, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok. Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność, podpowiemy: - Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? - Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? - Co to jest chutney i jak go przygotować? - Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? - Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki? - Grzyby w oliwie czy suszone? - Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? - Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? - Jak przygotować suszone pomidory? - Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion? - A fasolkę szparagową, cukinię? - A morele, pigwy czy cytryny?
Data wydania: 2019-02-12
ISBN: 978-83-7569-888-6, 9788375698886
Wydawnictwo: Rafael
Stron: 384

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Zatrzymać lato? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Zatrzymać lato. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl