Recenzje książki "Żona więźnia"

Dodaj swoją recenzję

W imię miłości

17.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historie miłosne...któż nie lubi o nich czytać, a w pamięć i serce zapadają nam zazwyczaj te o miłości nieszczęśliwej, bez happy endu czy tej z pozoru niemożliwej bądź zmuszonej zmagać się z wieloma przeciwnościami losu. Zupełnie wyjątkowe są te historie, dla których tłem jest okrutny czas wojny. Taką wyjątkową historią miłosną jest historia Izab... {} Recenzja książki Żona więźnia

@karolina92@karolina92 {}× 1

Miłość pokonująca wszystko

21.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Jakie to nieprawdopodobne, że gatunek, który wynalazł muzykę i jest zdolny do miłości, potrafi też zabijać, okaleczać, głodzić i dopuszczać się szantażu."(str.219) Jest to niewiarygodna historia, która wydarzyła się naprawdę. Trudno jest uwierzyć ile człowiek jest w stanie znieść w ekstremalnych warunkach. Jak ogromna siła woli drzemie w człowi... {} Recenzja książki Żona więźnia

@asach1@asach1 {}× 6

Miłość i wojna

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie Izabeli, charakternej Czeszki z Vražnégo, zmienia się z dnia na dzień wraz z pojawieniem się brytyjskiego jeńca wojennego, kaprala Billa Kinga. Ukrywany przed rodzicami związek, zorganizowany naprędce ślub – Bill nie potrzebował czasu, aby zrozumieć, że życie z Izabelą będzie dalekie od nudy. Nie spodziewał się jednak, że potoczy się ono w t... {} Recenzja książki Żona więźnia

Miłość w najtrudniejszych chwilach

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oto kolejna cudna książka, która trafi chyba do mojej tabeli jako najlepsza kwietniowa książka, chyba że coś się zmieni, wtedy wam to powiem. Początki z tą książką były dla mnie trudne, ponieważ nigdy nie czytałem tego typu książki, lecz pewnego dnia, postanowiłem dołączyć się do wspólnego czytania z @sania.czyta, która recenzje wrzuciła już w mar... {} Recenzja książki Żona więźnia

@wzbook@wzbook {}

Jestem na nie 😐

7.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewne jest to, że ta książka trafiła w moje ręce na nieprzychylny okres. Nieprzychylna będzie również moja opinia o niej. Z całego szeregu wojennych książek ta ląduje na szarym końcu zaraz obok "Tatuażysty z Auschwitz". Ten sam poziom narracji, ta sama pusta historia, a do tego język - mocno infantylny, o naiwnym wydźwięku, nie wiem, czy to wina ... {} Recenzja książki Żona więźnia

„Żona więźnia” Maggie Brooks

31.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niezbyt często sięgam po powieści historyczne, jednak miłosna historia za obozowymi murami, zdecydowanie mnie przekonała do przeczytania. Zapraszam do przeczytania kilku słów o Żonie więźnia, której autorką jest Maggie Brookes. Izabela, młoda Czeszka która dla miłości jest gotowa poświęcić swoje dotychczasowe, względnie bezpieczne jak na czasu II ... {} Recenzja książki Żona więźnia

@Sylwia.B@Sylwia.B {}× 1

Zona więźnia

28.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od kiedy pamiętam uwielbiałam historie wojenne. Moi dziadkowie zadbali o to, żebym poznała ich dzieciństwo, które nie było beztroskie, było tak bardzo inne od mojego, napiętnowane przez wojnę. Szczególnie pamiętam gdy dziadek opowiadał mi, jak Niemiec dał mu pomarańcza. Taki ludzki wydawać by się mogło mały gest, a dziadek wspominając go zawsze ma... {} Recenzja książki Żona więźnia

Miłość w obozie

12.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli chodzi o opowieści z czasów wojny, najbardziej lubię te oparte na autentycznych wydarzeniach. W ten sposób otrzymuję pewien bufor bezpieczeństwa, który w newralgicznych momentach przypomina mi, że to przecież po części jest fikcja. Brytyjski jeniec wojenny, kapral Bill King poznaje charakterną Czeszkę Izabelę. Zakochują się w sobie i biorą ... {} Recenzja książki Żona więźnia

@coolturka104@coolturka104 {}× 8
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl