Recenzje książki "Zwiadowcy. Ruiny Gorlanu"

Dodaj swoją recenzję

Początek przygody ze Zwiadowcami

14.12.2021

„Zwiadowcy. Ruiny Gorlanu” to pierwszy tom niesamowitej serii Zwiadowców wydanej przez Wydawnictwo Jaguar, autorstwa Johna Flanagana. Will, piętnastoletni sierota, dorastający w zamkowym sierocińcu, marzy o wstąpieniu do Szkoły Rycerskiej. W końcu nie chce zawieść swojego ojca, który podobno walczył w historycznej bitwie i bohatersko umarł. Niest... Recenzja książki Zwiadowcy. Ruiny Gorlanu

To się nazywa dobra historia.

22.04.2021

W tym roku z @Link zrzuciłyśmy sobie wyzwanie czytelnicze, każda wybiera dla drugiej książkę na dany miesiąc. W kwietniu otrzymałam od Oli, jako wyzwanie pierwszy tomZwiadowców. I na początku myślałam, że jestem za stara na tę historię. A tu niespodzianka! Opowieść mnie niesamowicie zainteresowała, zaintrygowała i wciągała! Wiek nie ma znaczenia p... Recenzja książki Ruiny Gorlanu

@Possi@Possi × 12

"Ruiny Gorlanu"- bardzo wartościowa powieść

18.02.2021

Właśnie skończyłem słuchać w audiobooku 1 tom Zwiadowców, czyli "Ruiny Gorlanu" i muszę powiedzieć.. Wow. Zwiadowców czytałem już parę lat temu, była to jedna z pierwszych serii książek, po jakie sięgnąłem. Mimo to, praktycznie nic z nich nie zapamiętałem- jak byłem młodszy, często omijałem opisy itd, przez co wiele szczegółów mi umykało. Zwiado... Recenzja książki Zwiadowcy księga 1. Ruiny Gorlanu

Zwiadowcy - seria popularna jak Tolkien

14.10.2020

Książki fantastyczne są jednymi z najczęściej wybieranych pozycji na rynku. Czytają je zarówno starsi czytelnicy jak i młodsi. Młodzież i dzieci na pewno pamiętają takie serie jak: " Władca Pierścieni", " Harry Potter" czy " Zmierzch". W roku 2009 w Polsce przyszedł czas na serię " Zwiadowcy" - Johna Flanagana. Autor od dziecka marzył o tym,... Recenzja książki Ruiny Gorlanu

Na właściwą drogę nie zawsze wejdziesz sam

25.11.2019

Will to piętnastoletni chłopak wychowujący się w zamkowym sierocińcu. Razem z kilkoma wychowankami czeka ich niedługo ważny moment, Wybór swojej dalszej drogi. Mają oni to szczęście, że tamtejszy gospodarz zamku pozwala im spróbować swoich możliwości w byciu osoba pracująca w zamku i okolicy, rycerz, kucharz, skryba i wiele innych funkcji potrzebu... Recenzja książki Ruiny Gorlanu

"Zwiadowcy: Ruiny Gorlanu" - John Flanagan

18.05.2014

Księga pierwsza serii o Zwiadowcach trafiła do mnie zupełnie przez przypadek. Książkę zaproponowała mi koleżanka, a ja wzięłam ją właściwie w ciemno. Słyszałam jedynie, że cykl ten jest bardzo ciekawy. Nie miałam jednak pojęcia, o czym to jest i czy w ogóle trafi w mój gust. A jednak trafiła i jestem zadowolona, że miałam okazję przeczytać "Ruiny G... Recenzja książki Zwiadowcy. Ruiny Gorlanu

Zwiadowcy.Ruiny Gorlanu

31.08.2013

Will wychował się w sierocińcu na zamku barona Aralda. Razem z Horacem, Georgem, Jenny i Alyssą mają wybrać swoje powołanie. Wszyscy oprócz Willa wiedzą jakiego fachu chcą się uczyć i, że mistrzowie ich przyjmą. Chłopiec pragną dostać się do Szkoły Rycerskiej, ale niestety został odrzucony przez swój niski wzrost i mierną posturę. Poczuł przy tym,... Recenzja książki Zwiadowcy księga 1. Ruiny Gorlanu

Zwiadowcy, czyli co czytam w przerwie między trudnymi lekturami.

13.08.2013

Swoim starym zwyczajem, obok książek powszechnie uważanych za mądre staram się czytać te, powszechnie uważane za lżejsze. Dlatego sięgnęłam po serię pt "Zwiadowcy". Jej pierwsza część nie jest klasyczną powieścią fantasy, bo jak głosi jedna z okładkowych recenzji, nie znajdziemy w niej magii ani smoków. Po mimo to, każdy fan fantastyki powinien p... Recenzja książki Zwiadowcy. Ruiny Gorlanu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl