Moja ocena:
W tej książce znajdziesz mnóstwo smaczków z historii polskiego stołu. Przeczytasz, co jadali królowie, szlachta i chłopi w różnych okresach burzliwych dziejów Polski. Jak zmieniły kuchnię polską czas...
Miłośnicy historii i kulinariów mają ostatnio wiele okazji do odkrywania, co i jak się dawniej jadało. A wszystko to za sprawą książek autorstwa Andrzeja Fiedoruka, który jest prawdziwym mistrzem kuc...
Może nie znam się zbytnio na przyrządzaniu potraw i rzadko eksperymentuję w kuchni, to zazwyczaj nie lubię trzymać się ściśle przepisów kulinarnych. Często dodaję czegoś mniej lub więcej, tak na oko....
„Zapomniana dziewczyna to drugi tom z cyklu, z Andreą Oliver. Losy głównej bohaterki części pierwszej - „Układanka” to ich kontynuacja. Niby różne tematy, różne śled...
Recenzja książki Zapomniana dziewczyna„Kuchnia narodowa. Osobista podróż przez kultury, historię i smaki” to książka na którą składa się sześć rozdziałów osobistych podróży plus jedna duchowa. Ta w epilo...
Recenzja książki Kuchnia narodowa" [...] Żyjemy, bo mieliśmy szczęście. [...]" Polecam wszystkim wstrząsający reportaż Arkadiusza Lorenca pod tytułem "...
Recenzja książki UkryciProponuję w tym felietonie „Marcowy strych” Haliny Grochowskiej. Czytelnik powinien skojarzyć ten tytuł z innym, „Paźdz...
Recenzja książki Marcowy strych„Kres cudów” Piotra Jedlińskiego to solidna, choć stosunkowo bezpieczna historia utrzymana w klimacie klasycznych przyg...
Recenzja książki Kres cudów