Avatar @Kamila.K9

Kamila

@Kamila.K9
8 obserwujących. 15 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
8 obserwujących.
15 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

9 recenzji

"Dobry jak szynka, tani jak mortadela"

12.09.2015

"Szynkadela - produkt polski" jest debiutem literackim autorstwa Wiesława Pasławskiego. Słowem wstępu, uważam to za jeden z lepszych polskich debiutów. Wyjątkowo trudnym zadaniem jest przedstawić opis tej książki bez zbytniego zdradzania fabuły. Powiedziałabym, że jest to pokręcona historia ludzi, którzy za wszelką cenę chcą zarobić,... {} Recenzja książki Szynkadela - produkt polski

"Trzymają Cię pod gwiazdami, lecz nie pozwolą dotknąć nieba..."

17.10.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Selena Gomez. Księżycowa dziewczyna" jest to pierwsza powieść biograficzna o tej młodej artystce przetłumaczona na język polski. Opisuje ona drogę na szczyt dziewczyny od jej najmłodszych lat. Książka jest podzielona na dwie części:pierwsza skupia się na jej życiu jako dziecka, gdzie wszystko wydawało się wręcz idealne, mimo napiętego grafiku.... {} Recenzja książki Selena Gomez. Księżycowa dziewczyna

"Śmierć w klasztorze" - klasyk gatunku?

30.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nikt nie jest w stanie przeniknąć umysłu mordercy, bo nikt nie podejrzewa drugiego człowieka o zdolność do popełnienia tak strasznych czynów." Autorką książki "Śmierć w klasztorze" jest Adrianna Ewa Stawska. Jest ona dziennikarką, pisarką a także tłumaczką literatury. W wolnych chwilach pisze makabreski. W roku 2006 i 2010 wydano stworzone przez ... {} Recenzja książki Śmierć w klasztorze

Czy warto patrzeć w przeszłość?

19.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem świeżo po lekturze i muszę przyznać, że mam nieco mieszane uczucia. Harlan Coben to megagwiazda współczesnego thrillera. Jest autorem powieści takich jak „Bez skrupułów” czy „Nie mów nikomu”. Odniósł duże sukcesy literackie, m. in. zdobywając nagrodę Edgar Poe Award. Powieść „Bez skrupułów” jest kryminałem. Od kuli ginie była gwiazda tenisa,... {} Recenzja książki Krótka piłka

Zbrodnia idealna czyli "I nie było już nikogo" Agathy Christie

7.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Agatha Christie (żyła w latach 1890-1976) jedna z najsłynniejszych autorek powieści kryminalnych. Napisała wiele książek, które do teraz cieszą się ogromną sławą, m.in: "4.50 z Paddington" , "Morderstwo w Orient Expressie" , "Pora przypływu" , "Morderstwo w Boże Narodzenie" i oczywiście "I nie było już nikogo" "And Then There Where None" zostało ... {} Recenzja książki I nie było już nikogo

Jak plotki wpływają na ludzi?

30.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Próbował poukładać sobie to, co zobaczył, (...) podsumować fakty i dojść do logicznych wniosków " Harlan Coben to megagwiazda powieści kryminalnej. Zadebiutował książką "Nie mów nikomu", którą z czasem zekranizowano. Zdobył kilka prestiżowych nagród, w tym najważniejszą - Edgar Poe Award. Precyzyjnie skonstruowana intryga, mistrzowsko stopniowane... {} Recenzja książki Bez skrupułów

Przerażająca szkółka...

26.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, nosząca intrygujący tytuł "Oddaj mi moje ciało" została napisana przez Toma B. Stone'a. W internecie nie ma żadnych informacji na jego temat. Szkoda, bo lubię wiedzieć coś o pisarzach, których dzieła mam w rękach. Tom B. Stone jest autorem ponad dziewiętnastu książek z serii "Szkoła przy cmentarzu". Warto się zastanowić czy "Tom B. Stone"... {} Recenzja książki Oddaj mi moje ciało!

Tylko jeden człowiek zna tajemnicę skrywaną przez milczący las...

25.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorem powieści sensacyjnej pod tytułem "W głębi lasu" (tyt. oryg. The Woods) jest Harlan Coben, megagwiazda powieści kryminalnej, którego chyba nie muszę Wam przedstawiać :) Jego książki zawsze są precyzyjnie i dokładnie napisane. Mistrzowsko stopniuje napięcie i nieraz udaje mu się wywieźć w pole nawet najbardziej przenikliwych czytelników. "W... {} Recenzja książki W głębi lasu

Harlan Coben "Jedyna szansa"

24.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autor: Harlan Coben Tytuł: Jedyna szansa (tyt.oryg. No second chance) Na polski przełożył: Zbigniew A.Królicki Wydawnictwo: Albatros Wydanie w Polsce: 2005 Liczba stron: 416 Harlan Coben zdobył uznanie opublikowaną w 1995 roku powieścią sensacyjną "Bez skrupułów". Jako jedyny współczesny autor otrzymał 3 najbardziej prestiżowe nagrody... {} Recenzja książki Jedyna szansa

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl