Prof. dr hab. Michael Abdalla

Prof. dr hab. Michael Abdalla

Autor, 68 lat
Obserwuj
Urodzony w 1952 roku w Syryjskiej Republice Arabskiej
MICHAEL ABDALLA (dr hab.) jest natywnym użytkownikiem języka aramejskiego (syriackiego). Studia z dziedziny technologii żywności ukończył w obecnym Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Pracując w tejże uczelni od 1980 r. opublikował dwie książki i ponad sto artykułów i referatów naukowych z zakresu wiedzy o żywności i kulturze żywienia ludów Bliskiego Wschodu, ze szczególnym uwzględnieniem społeczności asyryjskiej. Jego podstawowym miejscem pracy jest obecnie Uniwersytet im. Adama Mickiewicza(Zakład Badań Porównawczych nad Kulturą), gdzie zajmuje się zagadnieniami z pogranicza historii, literatury, kultury i etnografii społeczności asyryjskiej.

Książki (2)

Sortowanie:
Słownik polsko-arabski, arabsko-polski
Słownik polsko-arabski, arabsko-polski
Marcin Michalski, Prof. dr hab. Michael Abdalla
Słownik polsko-arabski • arabsko-polski jest skierowany do wszystkich, którzy komunikują się lub chcą komunikować się w języku arabskim. Słownik zawiera hasła z zakresu słownictwa ogólnego oraz różnyc...
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków. Uwarunkowania społeczno-kulturowe
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków. Uwarunkowania społeczno-kulturowe
Prof. dr hab. Michael Abdalla
Seria: Świat Orientu

Komentarze

Serie i Cykle

Cytaty Prof. dr hab. Michael Abdalla

{} Dodaj pierwszy cytat!
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe