Claudia Roden
Zostań fanem autorki:

Claudia Roden

Autorka, 87 lat
Urodzona w 1936 roku w Egipcie (Kair)
Claudia Roden – brytyjska pisarka kulinarna, urodzona w Egipcie, w rodzinie syryjskich Żydów. Jej przygoda z gotowaniem zaczęła się, gdy w latach 50. studiowała i mieszkała z braćmi w Londynie. Gotowanie znanych z domu potraw okazało się wyzwaniem, które skłoniło ją do eksperymentowania i przetwarzania domowych przepisów. Jest autorką ponad dwudziestu książek kulinarnych, a przez wiele lat prowadziła własny program kulinarny w BBC. W gotowaniu ważny dla niej jest nie tylko sam smak i sposób przygotowania potraw, ale też kontekst kulturowy i historyczny: jej kuchnia to coś więcej niż tylko gotowanie.

Książki

Mediterranea. Kuchnia słońca
Mediterranea. Kuchnia słońca
Claudia Roden

Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmien...

Łatwa kuchnia śródziemnomorska
2 wydania
Łatwa kuchnia śródziemnomorska
Claudia Roden

Łatwa kuchnia śródziemnomorska to nieodzowny przewodnik po najlepszych potrawach, jakie spotkać można w basenie Morza Śródziemnego - od aromatycznych dań marokańskich do słonecznych smaków Hiszpanii.

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl