Mediterranea. Kuchnia słońca

Claudia Roden
Mediterranea. Kuchnia słońca
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmieniając podejście do gotowania i jedzenia. W nowym zbiorze przystępnych przepisów dzieli się wspomnieniami ze swojego pełnego podróży życia. Prezentuje różnorodne smaki i aromaty śródziemnomorskich potraw – nieskomplikowanej, cudownej kuchni słońca, która powinna gościć na naszych stołach jak najczęściej.

Tytuł oryginalny: Med. A cookbook
Data wydania: 2022-11-09
ISBN: 978-83-8032-840-2, 9788380328402
Wydawnictwo: Wielka Litera
Stron: 320
dodana przez: Catta

Autor

Claudia Roden Claudia Roden
Urodzona w 1936 roku w Egipcie (Kair)
Claudia Roden – brytyjska pisarka kulinarna, urodzona w Egipcie, w rodzinie syryjskich Żydów. Jej przygoda z gotowaniem zaczęła się, gdy w latach 50. studiowała i mieszkała z braćmi w Londynie. Gotowanie znanych z domu potraw okazało się wyzwaniem, ...

Pozostałe książki:

Mediterranea. Kuchnia słońca Łatwa kuchnia śródziemnomorska
Wszystkie książki Claudia Roden

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Mediterranea. Kuchnia słońca nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Mediterranea. Kuchnia słońca. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl