Dorota Dias-Lewandowska
Zostań fanem autorki:

Dorota Dias-Lewandowska

Autorka
10 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza

Książki

Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane
Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska, Jarosław Dumanowski
10/10
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria

Książka zawiera przepisy kulinarne odnalezione na kartach drukowanych staropolskich zielników, dzieł medycznych, kalendarzy, poradników gospodarczych i innych tekstów publikowanych od XVI do XVIII w. ...

Historia kulturowa wina francuskiego w Polsce od połowy XVII do początku XIX wieku
Historia kulturowa wina francuskiego w Polsce od połowy XVII do początku XIX wieku
Dorota Dias-Lewandowska
Seria: Silva Rerum

Dorota Dias-Lewandowska proponuje zupełnie inne spojrzenie niż tradycyjne ujęcia historii gospodarczej. Wino jest w niej przedstawione jako część francuskiej kuchni i kultury, symbol dobrego smaku i ś...

Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria

Siódmy tom serii Monumenta Poloniae Culinaria zawiera rękopiśmienne, rozproszone (niepochodzące z książek kucharskich) i bardzo zróżnicowane receptury kulinarne z XVI-XVIII w. Staropolskie przepisy op...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl