Książki z serii Monumenta Poloniae Culinaria

Przepisy Paula Tremo
Przepisy Paula Tremo
Jarosław Dumanowski
Język: PL
ISBN: 978-83-66104-91-4
Data wydania: 2022
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca
Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca
Jarosław Dumanowski (red. nauk.), Switłana Bułatowa (red. nauk.)
Język: PL
ISBN: 978-83-66104-72-3
Data wydania: 2021
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska
Język: PL
ISBN: 978-83-63580-92-6
Data wydania: 2017
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane
Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska (i 1 innych)
Rodzaj: Książka papierowa
Język: PL
ISBN: 978-83-63580-71-1
Data wydania: 2016
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Przewodnik po drzewie żywota
Przewodnik po drzewie żywota
Ewa Geller (red. nauk.)
Język: PL
ISBN: 978-83-63580-54-4
Data wydania: 2015
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Księga szafarska dworu Jana III Sobieskiego 1695-1696
Księga szafarska dworu Jana III Sobieskiego 1695-1696
Łukasz Truściński (red. nauk.), Maciej Próba (red. nauk.) (i 1 innych)
Rodzaj: Książka papierowa
Język: PL
ISBN: 978-83-63580-26-1
Data wydania: 2013
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Kucharz doskonały
Kucharz doskonały
Wojciech Wielądko, Jarosław Dumanowski (red. nauk.) (i 1 innych)
Rodzaj: Książka papierowa
Język: PL
ISBN: 978-83-63580-08-7
Data wydania: 2012
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw...
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw...
Jankowski Rafał (red. nauk.), Jarosław Dumanowski (red. nauk.)
Rodzaj: Książka papierowa
Język: PL
ISBN: 978-83-60959-18-3
Data wydania: 2011
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Compendium Ferculorum albo Zebranie Potraw
Compendium Ferculorum albo Zebranie Potraw
Stanisław Czerniecki, Jarosław Dumanowski (red. nauk.) (i 1 innych)
Rodzaj: Książka papierowa
Język: PL
ISBN: 978-83-60959-01-5
Data wydania: 2010
Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
© 2007 - 2024 nakanapie.pl