Gdy robi się cieplej, coraz więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Wiąże się to z wyjazdami na pikniki, majówki, urlopy, biwaki. Gdy wyjeżdżamy na krótsze lub dłuższe wczasy pod chmurką zmienia s...
Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, jak amoniaczki, a także eklerki, napoleonki, sokoły ...
"Kolorowa bomba witaminowa! Jaką surówkę warto podać do pierogów, a która wzbogaci smak gulaszu? Jakie warzywne kompozycje pasują do pieczonego drobiu? Barwne surówki cieszą oko, są doskonałymi sprzym...
Jabłka to niezwykle smakowity owoc. Często używamy różnych ich odmian jako apetycznych dodatków. Przygotowujemy je na wiele różnych sposobów. Na surowo są znakomitym dodatkiem do sałatek, sosów i suró...
80 pysznych ciast dla leniwych łakomczuchów! Smakowite efekty bez wielogodzinnych przygotowań i ryzyka, że coś się nie uda. Ciasta ucierane i drożdżowe, serniki, szarlotki, pierniki, torty i tarty - w...
Jak często zastanawiasz się, co ugotować na obiad? Ten niedzielny, gdy cala rodzina może spotkać się przy stole, nie jak w tygodniu, gdy każdy zjada oddzielnie cos na chybcika . W książce 52 zestawy o...
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe...
Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędli...
Początek wiosny, czas nadziei Święta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici ...
Smaczne i zdrowe zupy coraz częściej znowu pojawiają się na naszych stołach. W polskiej kuchni zupa znajduje szczególne miejsce, właściwie obiad bez zupy nie jest ważny. Prawdziwie rodzinny posiłek po...