Krzysztof Leśniewski

Autor
Zostań fanem autora:
8 /10
3 oceny z 3 książek,
przez 1 kanapowicza
Autor książek kulinarnych. Napisana przez niego Kuchnia Pałucka uzyskała w 2016 wyróżnienie w konkursie im. Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikacje o lokalnych i regionalnych kulinariach w 2016 r. Napisał również poradnik Tradycyjna Spiżarnia. Członek założyciel organizacji turystycznej LOT Pałuki.

Laureat wielu konkursów kulinarnych oraz prestiżowej nagrody „Klucz do polskiej spiżarni” (2017) przyznanej przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Juror konkursów kulinarnych.

Prowadzi szkolenia z wyrobu wędlin tradycyjnych i wyrobu konserw.

Książki

Kuchnia Pałucka
Kuchnia Pałucka
Krzysztof Leśniewski
8/10

Czornina z owijonkami, drożdżok z rabarbarym, zupa chlebowa, zupa z korbola, gomółki – te potrawy to zaledwie przedsmak bogactwa tradycyjnej kuchni Pałuk. Kulinarne dziedzictwo tego, położonego między...

Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś
Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś
Krzysztof Leśniewski, Anita Woźniak
8/10

Mąka żytnia, pyry, kapusta kiszona, przetwory z mleka to podstawowe produkty, z jakich Pałuczanie przyrządzali swoje potrawy.(...) Przepisy zamieszczone w naszym folderze pochodzą od uczestników konku...

Tradycyjna spiżarnia
Tradycyjna spiżarnia
Krzysztof Leśniewski
8/10

Tradycyjna spiżarnia to obszerne, podręczne kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych domowym przetwórstwem. Zawiera zarówno przepisy jak i mnóstwo porad praktycznych. Książka podzielona zost...

"Nie potrzebują lekarza zdrowi...". Hezychastyczna metoda uzdrawiania człowieka
"Nie potrzebują lekarza zdrowi...". Hezychastyczna metoda uzdrawiania człowieka
Krzysztof Leśniewski

Książka traktuje o starożytnej metodzie terapeutycznej, która obecnie staje się coraz bardziej atrakcyjna zarówno dla pragnących pogłębienia życia duchowego chrześcijan, jak i w działalności psychoter...

Wyrób konserw w słoikach i puszkach. Cz.2. Dziczyzna i 170 nowych przepisów
Wyrób konserw w słoikach i puszkach. Cz.2. Dziczyzna i 170 nowych przepisów
Krzysztof Leśniewski

Wyrób konserw (zarówno w puszkach, jak i słoikach) to skuteczny i bezpieczny sposób przedłużania trwałości żywności. Drugi (i zapewniamy, że nie ostatni) poradnik z serii stworzonej przez Krzysztofa ...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze