Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś

Krzysztof Leśniewski, Anita Woźniak
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Mąka żytnia, pyry, kapusta kiszona, przetwory z mleka to podstawowe produkty, z jakich Pałuczanie przyrządzali swoje potrawy.(...) Przepisy zamieszczone w naszym folderze pochodzą od uczestników konkursu kulinarnego Smaki Pałuk zorganizowanego przez Lokalną Grupę Działania Pałuki - Wspólna Sprawa w dniu 26.03.2015 w Gąsawie. W folderze można znaleźć stare receptury jak i przepisy współczesnych potraw.
Data wydania: 2015
ISBN: 978-83-64829-13-0, 9788364829130
Wydawnictwo: Liber Novus
Stron: 117

Autor

Krzysztof Leśniewski Autor książek kulinarnych. Napisana przez niego Kuchnia Pałucka uzyskała w 2016 wyróżnienie w konkursie im. Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikacje o lokalnych i regionalnych kulinariach w 2016 r. Napisał również poradnik Tradycyjna Spiżarn...

Pozostałe książki:

Kuchnia Pałucka Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś Tradycyjna spiżarnia "Nie potrzebują lekarza zdrowi...". Hezychastyczna metoda uzdrawiania człowieka Wyrób konserw w słoikach i puszkach. Cz.2. Dziczyzna i 170 nowych przepisów
Wszystkie książki Krzysztof Leśniewski

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@ryszpak
2019-12-01
8 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Smaki Pałuk. Kuchnia pałucka wczoraj i dziś. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat