Magdalena Śmiglak-Krajewska

Autorka
Zostań fanem autorki:
dr inż. Magdalena Śmiglak-Krajewska - w 2007 roku uzyskała stopień doktora nauk ekonomicznych na Wydziale Ekonomiczno-Społecznym Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW). Od 2007 roku zatrudniona na stanowisku adiunkta w Katedrze Finansów i Rachunkowości na Wydziale Ekonomicznym Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Jest autorem lub współautorem ponad 60 publikacji, w tym 4 monografii (IF: 23.2). Dorobek naukowy obejmuje obszar nauk ekonomicznych, w dyscyplinie ekonomia i finanse. Zainteresowania badawcze koncentrują się na zarządzaniu ryzykiem w rolnictwie, rynku żywności ekologicznej oraz restytucji rynku rodzimych roślin wysokobiałkowych. Członek Polskiego Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu (SERiA) oraz Członek Stowarzyszenia Absolwentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu (Komisja Rewizyjna 2022-2026).

Książki

Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Joanna Smoluk-Sikorska, Julia Wojciechowska-Solis, Magdalena Śmiglak-Krajewska, Mariusz "Ekonomia" Malinowski

Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego – albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologiczne...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl