Temat:

Grupa dla Recenzentów

@LiterAnka
@LiterAnka
99 książek 24 posty
2019-11-06 13:47 #
Witam wszystkich! Co myślicie o takim pomyśle, żeby stworzyć na facebooku grupę dla członków Klubu Recenzenta? Moglibyśmy się lepiej poznać, a przy okazji liczyłabym na to, że Redakcja miałaby jeszcze jeden kanał kontaktu z nami, żeby wyjaśniać może wątpliwości, konsultować być może jakieś pomysły? 
# 2019-11-06 13:47
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 527 książek 1808 postów
2019-11-06 14:03 #
Co z użytkownikami, którzy są/zostaną recenzentami a nie używają fejsa? 
# 2019-11-06 14:03
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 1071 książek 727 postów
2019-11-06 14:08 #
Wybacz jestem na nie, nie każdy ma fejsa
po co mnożyć miejsca
tutaj i jak każdy będzie czytał i reagował to będzie to działało
nakanapie - Grupa Recenzenta i tu jest miejsce
https://www.facebook.com/nakanapie/
jest strona na fejsie jest i na insta
oczywiście to moje zdanie, ale już teraz zaznaczam na fejsa się nie zapiszę 


# 2019-11-06 14:08
{}
Odpowiedz
@Harey
@Harey
113 książek 3222 posty
2019-11-06 14:28 #
Fejsbukowi mówię stanowcze nie.
# 2019-11-06 14:28
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 19:58 #
Nie ma nic dla mnie w tych knigach do wyboru :( 
Też jestem na nie, bo nie mam fajansowego zbuka.
# 2019-11-07 19:58
{}
Odpowiedz
@mrbiggles
@mrbiggles
Admin 47 książek 241 postów
2019-11-07 20:51 #
@annagajda83: Mamy taki plan zrobić dla tego grupę na fb, bo cześć osób lubi tą formę komunikacji. Dla tych co bez FB - którego sam nie jestem fanem - może tutaj zrobimy grupę? Co wy na to?
# 2019-11-07 20:51
{}
Odpowiedz
@DominikaCzyta_Recenzuje
@DominikaCzyta_Recenzuje
74 książki 4 posty
2019-11-07 20:58 #
Jestem całkowicie za :) Ja również nie jestem fanką Fb i na chwilę obecną nawet go nie posiadam. Pomysł jak najbardziej trafiony. 
# 2019-11-07 20:58
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 527 książek 1808 postów
2019-11-07 20:58 #
Wcześniej czy później taki kąt dla recenzentów i tak by powstał, więc... czemu nie?

# 2019-11-07 20:58
{}
Odpowiedz
@Mollinka_90
@Mollinka_90
228 książek 22 posty
2019-11-07 21:09 #
Jestem za założeniem grupy dla recenzentów tutaj - na kanapie.
Nie po to uciekałam z facebookopodobnej Bety LC, żeby teraz na właściwym Facebooku się udzielać ;)
# 2019-11-07 21:09
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 21:24 #
Taak i żeby to była taka elitarna grupa zamknięta tylko dla recenzentów, tak, ja chcę ;)
# 2019-11-07 21:24
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek 538 postów
2019-11-07 21:59 #
No to załóżmy tutaj grupę w takim razie. Może poproszę chłopaków, żeby nam napisali tutaj grupę zamkniętą? Chcecie elytę? ;)

edit: @fprefect widzę, że chcesz ;)
# 2019-11-07 21:59
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 22:04 #
Jak na razie to nic dla mnie nie ma i taki o ze mnie recenzent.
# 2019-11-07 22:04
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 527 książek 1808 postów
2019-11-07 22:05 #
kcemy
Do elyty też. Jeśli można.
Ale jak sie pacze, tak nie widzę czegoś dla się. :(
# 2019-11-07 22:05
{}
Odpowiedz
@Mollinka_90
@Mollinka_90
228 książek 22 posty
2019-11-07 22:05 #
Jestem za :) Pozdrawiam :)
# 2019-11-07 22:05
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek 538 postów
2019-11-07 22:08 #
Ok, to zobaczę co da się zrobić i dam znać.

@fprefect zaglądaj co jakiś czas, może w końcu coś Ci wpadnie w oko
# 2019-11-07 22:08
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 22:08 #
Do elyty Wam się zachciało, kółko wzajemnej adoracji Wam się  marzy, a między ludźmi być, zdania swojego bronić, grzbiet pod krytykę nadstawiać, a nie za murkiem sobie stać.

edit ja żartowałem z tą zamkniętą grupą ja nie chce i jestem przeciw
# 2019-11-07 22:08
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 527 książek 1808 postów
2019-11-07 22:09 #
Powiedział ten, co sam, jak wyżej. ;p
# 2019-11-07 22:09
{}
Odpowiedz
@Mollinka_90
@Mollinka_90
228 książek 22 posty
2019-11-07 22:12 #
Grupa zamknięta czy otwarta, mi obojętne. Ważne, żeby była tutaj, a nie na facebooku :)
Wyzwaniem jest czasem wybrać książkę spośród propozycji, które na pierwszy rzut oka nie podchodzą. To może być całkiem ciekawe doświadczenie ;)
# 2019-11-07 22:12
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 22:14 #
Nie uczy się starego psa nowych sztuczek i ja wiem jaka jest moja nisza ekologiczna.
# 2019-11-07 22:14
{}
Odpowiedz
@Mollinka_90
@Mollinka_90
228 książek 22 posty
2019-11-07 22:16 #
Oczywiście, nic na siłę. Ja tam jestem otwarta na nowości (jeszcze), ale również w pewnych granicach ;) Radykalne zmiany, jak Beta LC, to krok za daleko jak na moje standardy ;)
# 2019-11-07 22:16
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 1071 książek 727 postów
2019-11-07 22:17 #
Ja już wybrałam reportaż i czekam na książkę
tylko już teraz pytam, recenzja ma być wedle jakiegoś wzoru czy dowolność całkowita - fantazja ułana :-)
# 2019-11-07 22:17
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek 538 postów
2019-11-07 22:24 #
@Jagrys, a jakich książek szukasz?
@sandrajasona dowolność w granicach rozsądku ;) chcemy, żeby przede wszystkim było szczerze. Ale też ważne jest dla mnie, żeby było wartościowo i z szacunkiem, bo ilu ludzi tyle gustów. Nie obrażamy autorów, ani czytelników o odmiennym zdaniu ;)
# 2019-11-07 22:24
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 1071 książek 727 postów
2019-11-07 22:31 #
 @kazal_ka 
oj, ja nigdy w recenzji nie odnoszę się do poglądów, czytelników czy osobiście do autora
chodziło mi bardziej o dowolność w sensie poprawności polonistycznej recenzji
bo jeśli napiszę swoją, a potem się okaże, że w tych ma być jakiś wzór, nie chciałabym robić sobie dodatkowej pracy
chodzi mi o te z Klubu Recenzenta :-)

# 2019-11-07 22:31
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 22:32 #
 @kazal_ka czy Wy czytacie tą ankietę zanim wyślecie potwierdzenie albo (co nie daj ktokolwiek) recenzje jakie tu wrzucamy?
# 2019-11-07 22:32
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek 538 postów
2019-11-07 22:34 #
@sandrajasona nie ma szablonu, możesz napisać zgodnie ze swoim stylem

@fprefect czytam ankietę i nawet odwiedzam zamieszczone linki. Tak, na Twoim blogu też byłam, grzybki widziałam  ;) recenzje czytam wybiórczo, ale rzucam okiem
# 2019-11-07 22:34
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 22:36 #
Jeszcze nie spleśniał wypraszam sobie. Czy takie "recenzje" mogą być?
# 2019-11-07 22:36
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek 538 postów
2019-11-07 22:40 #
Mogą :)
O ile w końcu coś wybierzesz do zrecenzowania ;)
# 2019-11-07 22:40
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1214 książek 2993 posty
2019-11-07 23:05 #
Jak wrzucicie coś co da się przeczytać bez ziewania lub próby odgryzienia sobie nogi z nudów to wezmne bez zbędnych ceregieli ;)
# 2019-11-07 23:05
{}
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
99 książek 24 posty
2019-11-08 09:10 #
Nie spodziewałam się tutaj tylu wrogów fejsbuka. Hejt, hejt, wszędzie hejt, hehe. Zaproponowałam grupę na fejsbuku, bo takie rozwiązanie funkcjonuje na innym portalu, z którym współpracuję jako recenzent, nie zależy mi akurat na tym kanale komunikacji, bardziej po prostu na jakimś wspólnym miejscu, gdzie można zapytać o kwestie związane z recenzowaniem. Grupa na portalu to też dobry pomysł.

# 2019-11-08 09:10
{}
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
99 książek 24 posty
2019-11-08 09:20 #
ale jeśli to ma być miejsce do wylewania żalów na redakcję dotyczących oferowanych książek to może lepiej nie...
# 2019-11-08 09:20
{}
Odpowiedz
Grupa

Wokół kanapy

czyli o tym czego nie ma na kanapie
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}