Afrodyzjaki w kuchni : pięć tysięcy lat tradycji

Pino. Correnti
Afrodyzjaki w kuchni : pięć tysięcy lat tradycji
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Pino Correnti, właściciel sycylijskiej restauracji, której kuchnia oparta jest na afrodyzjakach, przekazuje czytelnikom całą wiedzę o powiązaniach erotyki ze sztuką kulinarną. Na stronach swojej książki prezentuje 250 przepisów na wyrafinowane potrawy, które pobudzą nawet najbardziej otępiałe zmysły. Krem Semiramidy, suflet Hezjoda, omlet Króla-Słońce czy przepiórki z truflami to tylko niektóre z wyszukanych smakołyków, których sekrety odkrywa przed nami. Swoją opowieść przeplata anegdotami, których bohaterami są kochankowie - sławni, jak Juliusz Cezar i Kleopatra, Madame de Pompadour czy Casanova, i całkiem zwyczajni. Ta książka będzie wspaniałą inspiracją do pobudzających zmysły eksperymentów kulinarnych.
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-7163-458-1, 9788371634581
Wydawnictwo: TWÓJ STYL Wydawnictwo Książkowe

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Afrodyzjaki w kuchni : pięć tysięcy lat tradycji aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Afrodyzjaki w kuchni : pięć tysięcy lat tradycji. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl