Recenzje książki "Blondyn i blondyna"

Dodaj swoją recenzję

Blondynka i pies

16.09.2012

Ludzie niepełnosprawni są między nami wszędzie. Czasami nawet nie dostrzegamy ich obecności lub może nie chcemy ich dostrzec. Udajemy, że nie ma ich pośród nas, że nie istnieją. Kiedy ostatni raz pochyliliśmy się nad kimś słabszym? Zwykle nie mamy na to czasu. A może warto poznać życie kogoś na wózku? Magda ma zanik mięśni i musi jeździć na wózku ... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Reading is fun- Magdalena Kulus ,,Blondyn i Blondyna”

1.03.2012

Magdalena Kulus jest absolwentką polonistyki, robi doktorat na Uniwersytecie Śląskim, pracuje w Wydziale Promocji Urzędu Miasta Tychy a w wolnych chwilach prowadzi blog. Magdalena cierpi na rdzeniowy zanik mięśni i jeździ na elektrycznym wózku inwalidzkim, którego nazywa Elektrykiem. ,,Blondyn i Blondyna” jest książka, zbiorem wpisów które ukaza... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Blondyn i blondyna

20.02.2012

„Każdy człowiek ma swoje Himalaje. Czasem wyczynem godnym zdobycia Korony Ziemi staje się samodzielna wyprawa na uczelnię albo do kościoła”* Niepełnosprawni kiedyś byli czymś odmiennym, czymś co trzeba było ukrywać. Z czasem to się zmieniło choć trudno obalić stereotypy coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać, że niepełnosprawność nie jest... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Życie to pasmo gór...lecz do pokonania

16.10.2011

Magdalena Kulus choruje na rdzeniowy zanik mięśni. Jeździ na wózku zwanym elektrykiem. Na co dzień zmaga się z chorobą, ale też z trudnościami dnia codziennego czy choćby barierami architektonicznymi. Dla kruchej blondynki to nie lada wyzwanie. Od pięciu lat towarzyszy jej najwierniejszy przyjaciel Igor, cudny pies asystent. "Blondyn i Blondyna" to... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Życie

2.10.2011

Życie „Blondyn i blondyna” Magdalena Kulus wyd. Sol rok: 2011 str. 262 Ocena: 5/6 Książkę, bo chyba tak można nazwać tą specyficzną pozycję, otrzymałam zupełnie niespodziewanie. Przyszła wraz z inną pozycją otrzymaną od Wydawnictwa Sol i sprawiła, że musiałam, delikatnie mówiąc, przeorganizować układ mojej biblioteczki. Do tego wszystkiego dosz... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Blondyn i Blondyna

20.09.2011

"Blondyn i Blondyna" to książka blog, a że blogów zawierających cudze wspomnienia unikam jak ognia (niestety nie kojarzą mi się zbyt dobrze) to i do lektury podchodziłam dość sceptycznie. Moje negatywne nastawienie zniknęło bardzo szybko, już po pierwszych stronach nie mogłam oderwać się od lektury. To zadziwiające jak życie drugiego człowieka moż... Recenzja książki Blondyn i blondyna

"Po pierwsze marzyć, a po drugie spełniać marzenia"

8.09.2011

Blog można prowadzić z wielu przyczyn, to co umieszczamy na nim w formie notek dotyczy mniej lub bardziej poważnych rzeczy. "Buszując" po sieci napotykamy wiele internetowych pamiętników, czasem do nich wraca się, czasem zapomina się o wpisach z momentem wejścia na kolejną stronę. Jednak są takie, na które nie trafiliśmy w wirtualnej rzeczywistości... Recenzja książki Blondyn i blondyna

Blondyn i Blondyna

1.09.2011

Są książki, które wnoszą w nasze życie wiele dobrego, uczą pozytywnego myślenia i wiary w siebie. Książka Magdaleny Kulus właśnie się do nich zalicza. I dlatego przeczytanie jej gorąco Wam polecam. Gdy tylko zobaczyłam ten tytuł w zapowiedziach wydawniczych postanowiłam koniecznie go przeczytać. Wydawnictwo Sol zrobiło mi bardzo miłą niespodziankę ... Recenzja książki Blondyn i blondyna

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl