Recenzje książki "Cała nadzieja w Paryżu"

Dodaj swoją recenzję

Czy spotkali się w Paryżu?

25.10.2014

Paryż – miasto miłości, stolica mody, sztuki, kultury. Miasto pełne przepychu i elegancji. Miasto dla zakochanych, ale również dla samotnych, miasto dla bogaczy, ale także dla tych biedniejszych. Miasto bogate w historię i pełne przepięknych zabytków – z monumentalną, gotycką Katedrą Notre Dame, z grobem Fryderyka Chopina na cmentarzu Pere Lachaise... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

MA
@maggie.p
{}× 1

Cała nadzieja w Paryżu

7.10.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W jednym z ostatnich postów obiecywałam Wam, że opowiem jakie ujęcie Paryża przedstawiła w swojej powieści Deborah McKinlay. Sam tytuł książki "Cała nadzieja w Paryżu" sugerował już odkrywanie tajemnic tego miasta a okładka dodatkowo przyciągała wzrok. Nie będę ukrywać, że oczekiwałam po tej książce Paryża i jego klimatu. A co otrzymałam? Eve Pet... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

@ejotek@ejotek {}

Przepiękna opowieść - Cała nadzieja w Paryżu

7.10.2014

Połączeni wspólną pasją jedzenia, Eve i Jack prowadzą ze sobą długie rozmowy przez ocean: – Drogi Jacku, nie, nie gotuję zawodowo – Eve Petworth. – Zatem z miłości? – Jack. – Dla uspokojenia nerwów, uporządkowania, ukojenia. A Pan? – Z miłości… Eve Petworth, rozwódka po czterdziestce, mieszka na angielskiej wsi. Jackson Cooper, pięćdziesięcioletni... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

@monweg@monweg {}× 1

Cała nadzieja w Paryżu - Mckinlay Deborah

6.10.2014

Nie lubię pisać o tym już na wstępie ale niestety spodziewałam się dużo więcej po tej książce. Kocham Paryż i lubię historię o miłości. Byłam tej książki naprawdę bardzo ciekawa , ale rozczarowała mnie tym że jest taka pretensjonalna. W książce poznajemy Jacsona Coopera oraz Eve Petworth. W książce autorka opisuje ich jako ludzi po przejściach. E... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

W sam raz na długie wieczory

1.10.2014

Eve i Jack to dwa różne światy. Dzieli ich wiele, a łączy tak naprawdę jedno - pasja gotowania. Eve jest kobietą która mimo upływu lat nie do końca poradziła sobie z odejściem męża. W jego życiu pojawiła się kolejna kobieta, a Eve nie do końca zaakceptowała swoją samotność, kiedy córka przenosi się do Londynu. Eve szuka ukojenia w książkach i w go... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

Przyjaciel od kuchni

30.09.2014

Większości z nas Paryż kojarzy się z miastem miłości, stolicą zakochanych, wieżą Eiffla, Luwrem, Łukiem Triumfalnym, majestatyczną Katedrą Notre Dame oraz doskonałą kuchnią i znakomitym winem. Sięgając po książkę Deborah McKinlay o intrygującym tytule „Cała nadzieja w Paryżu” miałam nadzieję na niepowtarzalną wycieczkę do tego niesamowitego miasta... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

O tęsknocie i o drugich szansach

29.09.2014

Eve Petworth oraz Jackson Cooper. Oboje mieszkają w całkowicie innych państwach: ona w Anglii, a on w Stanach Zjednoczonych. Ona jest nieśmiałą i samotną kobietą po czterdziestce, której wymagająca matka niedawno zmarła, a on jest dobiegającym ku pięćdziesiątki pisarzem po dwóch rozwodach. Eve i Jacksona połączy pasja do jedzenia, dzięki przypadko... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

sentymentalna

28.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odrobinę ciepła, zrozumienia, wsparcia lub chociażby rozmowa o pasjach jest bezcenna w chwilach gdy tracimy poczucie własnej wartości, jesteśmy niepewni drogi i celu życia lub gdy ostatkiem sił łapiemy równowagę i grunt pod nogami. W książce "Cała nadzieja w Paryżu" pióra nowozelandzkiej autorki Deborah McKinlay to korespondencyjna znajomość i tr... {} Recenzja książki Cała nadzieja w Paryżu

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe