Recenzje książki "Duma i uprzedzenie"

Dodaj swoją recenzję

Perypetie miłosne

20.03.2014

"Duma związana jest z tym, co co sami o sobie myślimy, próżność zaś z tym, co chcielibyśmy, żeby inni o nas myśleli." Myślę, że w życiu przychodzi wreszcie taki moment, kiedy wszystko co znamy nagle zaczyna nam się nudzić i nie przynosi już takiej radości jak zwykle. Monotonność w życiu doprowadza nas do nie najlepszego stanu. Dlatego czasem... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Anglia na przełomie XVIII i XIX wieku

19.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie przeciętnej rodziny Bennet raptownie zmienia przyjazd bogatego i stojącego wysoko w hierarchii społecznej mężczyzny Charlesa Bingleya. Głowa rodziny oraz ojciec pięciu córek, za namową żony wyrusza do posiadłości znamienitego gościa, aby serdecznie go powitać. Pani Bennet jest z tego powodu bardzo rada i nie kryje pewności, że bogaty młodzien... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Jane Austen - "Duma i uprzedzenie"

2.07.2012

Jak to jest znaleźć się w innym kraju w zupełnie innej kulturze i czasach? Fantastycznie, jeżeli znajdziemy się tam przez lekturę „Dumy i uprzedzenia”. Przez długi czas biłam się z myślami czy przeczytać czy też nie przeczytać tej książki. Myślałam sobie, że na ‘tanie” romansidła trzeba mieć nastrój no a ja jakoś nie bardzo go miałam przez cały rok... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

@Liv@Liv {}

Duma i uprzedzenie

13.06.2012

Jane Austen to z pewnością jedna z najlepszych osiemnastowiecznych powieściopisarek. Jednak jest to tylko powszechna opinia. Tak naprawdę pani Austen to silna kobieta, która w swoim życiu przeżyła niejednokrotne rozczarowanie miłosne. I właśnie z takich powodów zaczęła pisać. Duma i uprzedzenie została napisana w 1813 roku, kiedy pisarka podróżowa... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Duma i Uprzedzenie

25.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jane Austin jest jedną z moich ulubionych pisarek XIX wieku. Opisuje w swoich książkach niesamowite historie miłosne, które podbiły, zapewne, nie jedno kobiece serce. Duma i Uprzedzenie jest jedną z takich właśnie książek, które zacznie się czytać, oderwać się nie można, a później jest się zawiedzionym, że tak szybko 'zjadło' się tę książkę i czyta... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Duma i uprzedzenie

11.11.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiem czy wiecie, ale uwielbiam styl Jane Austen. Kiedy czytam jej książki, mam wrażenie, że wiek XIX to wiek pełen inteligencji, poważnych i mądrych konwersacji, uczonych poglądów oraz zupełnie beztroskiej zabawy. I to co mnie urzekło w “Emmie”, tak urzeka mnie w “Dumie i uprzedzeniu”. Dość długo zwlekałam z czytanieM “Dumy i uprzedzenia” i gdy... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Duma i uprzedzenie

20.08.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jane Austen, 1775-1817 Jane Austen, której ostrego języka lewym policzku ledwie podczas jej krótkiego życia, a których akustycznej satyrze przetrwały interwencji , przez rewolucję i wojnę,mogą wreszcie przebic i utopił się w szalone fale idiotcznej rozkoszy! To dziwne, że pochodziła z jej zapalonym czytelnikom, lawina wielbicieli dobrej woli ludz... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Duma i uprzedzenie

{} WYBÓR REDAKCJI
25.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku zaznaczam, że na co dzień nie czytam tego typu literatury. Jestem raczej fanką typowych młodzieżówek, fantastyki i książek o tematyce psychologicznej. Bardzo rzadko sięgam po coś innego, poza lekturami zdarzało sie to naprawdę sporadycznie. I żałuję teraz bardzo. _______________________________________ W książce poznajemy państwa ... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

@sija002@sija002 {}× 7
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl