Ekonomia na talerzu

Ha-Joon Chang
Ekonomia na talerzu
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie.

Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne.

Wydanie 1
Tytuł oryginalny: Edible Economics. A Hungry Economist Explains the World
Data wydania: 2023-05-08
ISBN: 978-83-67075-77-0, 9788367075770
Wydawnictwo: Krytyki Politycznej
Stron: 320
dodana przez: Vernau

Autor

Ha-Joon Chang Ha-Joon Chang
Urodzony 7 października 1963 roku w Korei Południowej (Seul)
Ha-Joon Chang – ekonomista, docent na Wydziale Ekonomii Uniwersytetu Cambridge. Autor popularnych książek ekonomicznych: Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective (2002) i 23 rzeczy, których nie mówią ci o kapitalizmie ...

Pozostałe książki:

Źli samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu 23 rzeczy, których nie mówią Ci o kapitalizmie Ekonomia. Instrukcja obsługi 23 Things They Dont Tell You About Capitalism Ekonomia na talerzu
Wszystkie książki Ha-Joon Chang

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Ekonomia na talerzu nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Ekonomia na talerzu. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat