Recenzje książki "Eon. Powrót lustrzanego smoka"

Dodaj swoją recenzję

Eon. Powró lustrzanego smoka

15.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie lubię wystawiać książkom niskich ocen. Chyba nikt za tym nie przepada. A jeszcze gorsze jest dla mnie zjechanie się na powieści, zwłaszcza, gdy spodziewałam się po niej czegoś lepszego. Tak właśnie było z „Powrotem lustrzanego smoka”. Dodatkowym ciosem było dla mnie to, że książka jest o smokach, a ja wprost uwielbiam te stworzenia. Nie ma dl... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

Eon, czyli dobre fantasy po australijsku

19.02.2013

Jestem typem osoby, która bardzo wysoko ceni sobie literaturę fantastyczną (nie mylić jednak w moim przypadku z science fiction). Uwielbiam dobrze wykreowany świat, ciekawą intrygę, poruszającą fabułę i głównego bohatera, który od pierwszych stron wzbudza moją sympatię. Takie właśnie fantasy proponuje australijska pisarka Alison Goodman. Eona pozn... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

@Ailis@Ailis {}

Powrót Lustrzanego Smoka. Część pierwsza.

7.08.2012

Czy byłbyś w stanie udawać kogoś, kim nie jesteś tylko dlatego, że będziesz mógł być kandydatem na ucznia lorda, który nauczy Cię opanować moc smoka? Który wprowadzi Cię w zupełnie inne życie? A teraz wyobraź sobie, że kandydujesz na ucznia, i musisz udowodnić swoją wartość walką.. Idzie Ci całkiem nieźle. Przy wyborze, smok do Ciebie podchodzi. ... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

@loho14@loho14 {}

Świetna książka, z jednym wielkim minusem

1.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powinienem się zachwycać tą książką. Powinienem skakać pod sufit i pisać epistoły o niebywałym warsztacie pisarki. Niestety, wszystko zepsuła właśnie jedna przypadłość autorki, którą ciężko mi było zdzierżyć i która systematycznie odbierała mi stopniowo rosnącą przyjemność z czytania. Moim zdaniem z tej powieści mogłoby być niezłe opowiadanie lub m... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

@fri2go@fri2go {}

Eon

9.08.2011

Alison Goodman urodziła się w Australii i po krótkich wędrówkach zamieszkała w Melbourne, swoim mieście rodzinnym. W 1999 r. została objęta prestiżowym patronatem im. D. J. O'Hearna Uniwersytetu w Melbourne. Uzyskała tytuł magistra nauk humanistycznych. Swoich studentów podyplomowych uczy kreatywnego pisania. Od momentu ukazania się w 2008 r. w Aus... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

Ciekawa, wspaniale napisana historia niezwykłej dziewczyny, która 'stała się' chłopcem :)

23.05.2011

Sięgając po tę książkę nie wiedziałam czego dokładnie się spodziewać, bowiem nigdy nie czytałam żadnego dzieła podejmującego tematykę smoków (Eragon wciąż znajduje się mojej liście książek do przeczytania), aczkolwiek miałam nadzieję, że powieść Goodman wprowadzi mnie w świetnie wykreowany świat fantasy, który całkowicie wciągnie moją skromną osobę... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

Eon: powrót lustrzanego smoka

6.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedyś bardzo stroniłam od fantasty, nie wiem jak wtedy żyłam, ale uciekałam przed tego typu książkami i w głowie miałam bzdurnie pomieszane fantasty z s-f. Teraz jak przeglądam swoje półki widzę przerost tego typu książek nad innymi. Cieszę się niezmiernie, że "Eona" mogę dodać do tych książek i zapisać sobie cudowną przygodę podczas czytania tej ... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

Eon. Powrót lustrzanego smoka, Alison Goodman

4.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz spotkałam się z twórczością Alison Goodman, czytając właśnie tą książkę, wcześniej nie słyszałam o takiej osobie - ba! Nie wiedziałam, że istnieje taki autor. Nazwa książki obiła mi się kiedyś o uczy, jednak nie wiedziałam o niej nic więcej. Sięgnęłam po nią bez wcześniejszego przeczytania opisu, bądź recenzji czytelników. Przyciągnęła... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe