Recenzje książki "Gorsza siostra"

Dodaj swoją recenzję

"Gorsza siostra"

12.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Człowiek dotknięty nieszczęściem najbardziej samotny czuje się wśród ludzi, których jego tragedia nie dotyczy”. Ida ma zaledwie 25 lat, dwuletnią córeczkę, kochającego męża i wyniszczającą, szybko postępującą białaczkę. Tylko szybki przeszczep może ją uratować. Urszula jest mamą Idy, kobieta jest przerażona, zaczyna tracić nadzieję. Często z... {} Recenzja książki Gorsza siostra

Miał być dramat, a wyszły perypetie rodzinne

28.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Gorsza siostra" od @wydawnictwo_wab i napisaną przez Justynę Bednarek i Jagnę Kaczanowską. Miałam duże oczekiwania co do tej książki zwłaszcza, że jest pod patronatem fundacji DKMS. Okazało się jednak, że w pewnym sensie się rozczarowałam. . Ida ma kochającą się rodzinę, męża i dwuletnią córeczkę oraz mamę Urszulę. Rok temu wykryto u niej białacz... {} Recenzja książki Gorsza siostra

Bądźmy dobrzy do szpiku kości!

25.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już kolejna na naszym rynku, świetna powieść obyczajowa duetu Justyny Bednarek i Jagny Kaczanowskiej. Ida jest młodą, zaledwie 25-letnią kobietą, która w życiu pragnęła tylko jednego – mieć rodzinę. To życzenie bardzo szybko się spełniło: ma cudownego męża Tomka i trzyletnią córeczkę Wandzię. Niestety w jej życiu pojawił się jeszcze ktoś, ten ... {} Recenzja książki Gorsza siostra

@coolturka104@coolturka104 {}× 10

Gorsza?

22.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książkę sięgnęłam ze względu na pozytywne odczucia po wcześniejszej lekturze książki "Ogród Zuzanny. Warto walczyć o tę miłość", która również została napisana przez panie: Justynę Bednarek i Jagnę Kaczanowską. Premiera książki odbyła się 16 września 2020 roku. Patronat honorowy nad powieścią objęła Fundacja DKMS, która pomaga osobom zmagającym... {} Recenzja książki Gorsza siostra

Czy uda się uratować Idę?

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Drogę do szpitala znała na pamięć. Niby to tylko rok od postawienia Idzie diagnozy-a przecież była tu już tyle razy! Lubiła iść na piechotę ze stacji metra, z biegiem lat coraz bardziej podobał jej się Ursynów. Kiedyś była tu okropnie szara, betonowa pustynia. Z czasem między blokami rozrosła się roślinność, było dużo zieleni, skwerów. Nawet ten... {} Recenzja książki Gorsza siostra

Własnek krwi nie wolno nienawidzić, to się zawsze mści...

11.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Gorsza siostra" zainteresowała mnie z tego powodu, że porusza ważny temat- deficyt "genetycznych bliźniaków" do przeróżnych przeszczepów, a ten tytuł dotyczył przeszczepu szpiku. Akurat zaledwie kilka dni wcześniej zarejestrowałam się w bazie DKMS, do czego bardzo zachęcam. Książka na pierwszy rzut oka wydaje się skupiać tylko na problematyce ch... {} Recenzja książki Gorsza siostra

@Rakshell@Rakshell {}× 1

Ile znaczą więzy krwi?

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubicie książki, które swoją treścią wnoszą coś do waszego życia? Które uczą i skłaniają do refleksji, przemyśleń i działania? Ostatnio właśnie taką książkę miałam okazję przeczytać. Wzruszającą, trafiająca do serca i bardzo prawdziwą, pełną emocji tych negatywnych, które często utrudniają życie, ale i tych dobrych, które rozganiają mrok. Jestem p... {} Recenzja książki Gorsza siostra

Gorsza siostra

7.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Przysięgałem milczeć. Ale to jest sytuacja życia i śmierci, to zwalnia mnie z tajemnicy..." "Wyjawienie prawy wymaga, abym popełnił najstraszniejszy grzech, jaki może popełnić kapłan. Muszę złamać tajemnicę spowiedzi..." Ida miała idealne życie.Wszystko idzie układa jej się pomyślnie. Do czasu. Pewnego dnia zdiagnozowano u niej białaczkę. Kobieta... {} Recenzja książki Gorsza siostra

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe