Recenzje książki "Harry Potter i więzień Azkabanu"

Dodaj swoją recenzję

Zdrajca uciekł z Azkabanu...

3.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przychodzę z recenzją trzeciego tomu przygód o młodym czarodzieju "Harry Potter i Więzień Azkabanu" napisaną przez J. K. Rowling. W tej części okazuje się, że z najlepiej strzeżonego więzienia dla czarodziejów uciekł bardzo niebezpieczny przestępca, który według opowiadań ma zamiar zabić naszego głównego bohatera. Jednak wszystko okazuje s... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

Więzień Azkabanu

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Harry Potter i więzień Azkabanu" autorstwa J. K. Rowling to trzecia z siedmiu części o Harrym Potterze. Harry Potter rozpoczyna swój trzeci rok nauki w Szkole Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie. Przed wyjazdem do szkoły chłopak dowiaduje się o ucieczce bardzo groźnego mordercy z więzienia dla czarodziejów - Azkabanu. Syriusz Black, czyli wspom... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

@yulka.@yulka. {}× 1

Uroczyście przysięgam, że knuje coś niedobrego.

19.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzecia część z serii przygód o młodym czarodzieju, tytułowym Harrym Potterze, jest zdecydowanie moją ulubioną. Być może dlatego, że pojawia się w niej wiele ciekawych wątków i postaci, które momentalnie skradają nasze serce, mimo iż spora część z nich to "czarne" charaktery. Autorka po raz kolejny puszcza wodze fantazji i kreuje nam piękny świat ... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

@pardobicka@pardobicka {}× 3

Nagła wizyta dawnych znajomych rodziców.

10.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter. Najpopularniejsza książka młodzieżowa na świecie. Więzień Azkabanu. Moja ukochana część Pottera. „- Nie! Nie rozumiesz? Łamiemy jedno z najważniejszych praw obowiązujących w świecie czarodziejów! Nikomu nie wolno zmieniać czasu! Nikomu! Słyszałeś , co mówił Dumbledore... Jak nas zobaczą... – Kto nas zobaczy? Tylko my sami i Hagrid!... {} Recenzja książki Harry Potter and Prisoner of Azkaban

Harry Potter i Więzień Azkabanu

16.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry kolejne wakacje spędza u wujostwa. Z telewizji dowiaduje się, iż z pilnie strzeżonego więzienia uciekł morderca Syriusz Black. Potter pod koniec wakacji spotka swych przyjaciół i rodzinę Rona. Pan Wesley prosi Harrego by mimo wszystko nie szukał Blacka. Młody czarodziej jest trochę zdezorientowany, dlaczego miałby szukać mężczyzny, który ch... {} Recenzja książki Harry Potter and Prisoner of Azkaban

Pozory lubią mylić

24.07.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Harry Potter i Więzień Azkabanu” to trzecia część słynnej sagi J. K. Rowling. Choć Harry już trzy razy starł się z samym Lordem Voldemortem, z czego aż dwa pamięta, to trzeci rok nauki w Hogwarcie nie będzie dla niego aż tak okrutny. A może? Być może spotkanie z człowiekiem, który wydał jego rodziców na pewną śmierć, prosto w ręce Voldemorta, okaż... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter i Więzień Azkabanu

2.04.2016

Recenzja na: @Link Co byś zrobił, będąc czarodziejem, kiedy okazałoby się, że z elitarnego więzienia uciekł właśnie bardzo niebezpieczny przestępca? Co by się stało, gdyby w przepowiedni Twojej przyszłości znaczną rolę odegrał omen śmierci? W jaki sposób byś zareagował, kiedy dowiedziałbyś się, że tym groźnym zbiegiem jest członek Twojej rodziny..... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter i więzień Azkabanu

23.12.2013

Harry Potter gości w naszej kulturze już od dobrych kilkunastu lat. Choć mogłoby się wydawać, że jego fenomen przeminie wraz z ekranizacją ostatniej części, tak się absolutnie nie dzieje. Ktoś stale do niego wraca, odkopuje dawne wspomnienia lub jak ja, dopiero zaczyna czytelniczą przygodę z nim. W trzeciej części świat obiega wiadomość, że z więz... {} Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl