Recenzje książki "Heartstopper: Volume One"

Dodaj swoją recenzję

Heartstopper

18.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba jedna z długo wyczekiwanych przeze mnie powieści graficznych, opowiadających o zmaganiach osób ze środowiska LGBTQ z rzeczywistością, nie gotową na widok kochających się ludzi, zawierających związki jednopłciowe, starających się żyć jak normalni mieszkańcy miast, unikających przytyków, gestów niecenzuralnych, wyzwisk. Ze swojej strony mog... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

Komiks, który rozgrzewa jak najcieplejszy koc

9.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Idea "comfort book" była dla mnie zupełnie obca dopóki nie poznałam komiksów Alice Osman z serii "Heartstopper". Przekonałam się wtedy, jak bardzo książki mogą rozgrzać serce i sprawić, że będziemy uśmiechać się od ucha do ucha. Dlatego też bardzo się cieszę, że Wydawnictwo Jaguar zdecydowało się na wydanie tak udanej serii w Polsce. Charlie trzy... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

Chłopak spotyka chłopaka

3.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Heartstopper” to pierwszy tom z serii komiksów Alice Oseman opowiadających historię Nicka i Charliego. Komiks przetłumaczyła Natalia Mętrak-Ruda. Przedstawiona opowieść jest nieskomplikowana. W szkole poznaje się dwóch chłopaków. Charlie jest homoseksualny, co przestało już mu doskwierać, ponieważ przestano go prześladować. Nick jest zawodniki... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

@u2003@u2003 {}

Heartstopper

14.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Heartstopper" to najnowsza powieść graficzna wydana przez Wydawnictwa Jaguar. W nowym semestrze uczniowie szkoły zostają przydzieleni do nowych grup mieszanych z każdego rocznika. Właśnie wtedy jeden z nauczycieli postanawia posadzić w jednej ławce Nicka i starszego o rok Charliego. Między chłopakami stopniowo rodzi się relacja i uczucie. "Hear... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

Boy meets boy

22.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chłopak spotyka chłopaka" - to zdanie z przedniej okładki książki idealnie opisuje zawartość tego komiksu. Liceum, spotkanie, rodzące się uczucie - to składniki typowej teen dramy, tylko tyle i aż tyle, bez udziwnień. Urok "Heartstopper" tkwi w jego prostocie. Podobnie zwyczajnych historii było mnóstwo i na kartach książek, opowieści graficznych ... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

@mysilicielka@mysilicielka {}× 1

Subtelne spojrzenia, delikatne wypieki ... czy to już miłość?

18.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już nie pamiętam, kiedy miałam okazję sięgnąć po komiks. Lata temu. Ale teraz niespodziewanie nadarzyła się taka sposobność. I jestem zaskoczona, oczywiście mile. Heartstopper to opowieść o miłości dwóch nastolatków, ukrywanej i nieoczekiwanej. Nick i Charlie spotykają się w szkole. Nick zostaje posadzony w jednej ławce z Charlie. Nick to zdolny ... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

@malgosialegn@malgosialegn {}× 2

Bo miłość to miłość

3.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat się zmienia i sprawia, że niektóre rzeczy postrzegamy z czasem odmiennie niż jeszcze kilkaset lat temu. Czasami jest to wręcz kilkadziesiąt czy kilka lat temu. Jednak czy naprawdę świat, aż tak bardzo się zmienia? Niekiedy mam teorię, że właśnie niekoniecznie. Niektóre rzeczy, zjawiska czy nasze pragnienia się po prostu dogłębnie ukrywane lu... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

@Elfik_Book@Elfik_Book {}× 3

„Nie wydaje mi się, ziom, żeby bycie gejem umożliwiało bycie sportowcem”, czyli chłopak spoty...

31.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Heartstopper to książka, którą na pewno kojarzycie. Już przed jej polską premierą większość pewnie o niej słyszała. Alice Osman oczarowała wielu czytelników na całym świecie swoją komiksową historią. Lubię sięgać po powieści graficzne i ostatnio coraz więcej ich czytam. Charlie i Nick poznają się w szkole. Charlie był tam prześladowany, ale wresz... {} Recenzja książki Heartstopper. Tom 1

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl